E-Riigi Akadeemia (EGA) direktori Ivar Tallo sõnul on Eesti Gruusia silmis edukas ja atraktiivne riik, kirjutab Postimees. “Meie tugevus seisneb infotehnoloogia pakutavate võimaluste kasutamises ja Gruusiat aidates aitame me ühtlasi Eesti e-edu taasluua,” sõnas EGA direktor.

Tallo sõnul tuli ettepanek Gruusia Tiigrihüppe korraldamiseks Gruusialt eneselt. “Pärast veretut võimuvahetust on neil olemas rahvusvaheline toetus ja välisabi infotehnoloogia projektide elluviimiseks ulatub ligi miljardi dollarini,” märkis ta.

IT-spetsialisti Linnar Viigi sõnul on infotehnoloogia valdkondi, milles Eesti on jõudnud maailmas silmapaistvale tasemele. “Gruusia puhul ei ole tegemist niivõrd projekti üks-ühele ülevõtmises, vaid protsessi suunamises,” selgitas ta. “Meile endale on see huvitav eelkõige sellepoolest, et saame võimaluse kogu projektiga uuesti alustada, aga seekord aastal 2004.”

“Gruusia Tiigrihüpe toimub tõenäoliselt sarnaselt meie omaga,” hindas Tallo. “Alustatakse koolide arvutitega varustamisest ja internetivõrgu loomisest, kuid on arvata, et peatselt tulevad sellega kaasa ka pangad ja teised asutused.”

Gruusia kõrgetest riigi- ja ministeeriumiametnikest ning parlamendiliikmetest koosnev delegatsioon on Eestis nädalasel koolitusel, sooviga saada võimalikult ulatuslik ülevaade siinsest infotehnoloogia arengust.

Esmaspäeval on delegatsioonil kavas kohtumised Tiigrihüppe sihtasutuses. “Seejärel saab täpselt öelda, millises ulatuses meie abi vajatakse,” lausus sihtasutuse juhataja Enel Mägi. Plaanide järgi lähevad Eesti spetsialistid Gruusiasse juba sügisel.