Umbes 16 inimest sai varingus vigastada ning 12 neist on tõsises seisundis, vahendab BBC News.

Päästetöödega tegeleb umbes 400 tuletõrjujat üle kogu Itaalia.

„Me ei kaota lootust,” ütles tuletõrje esindaja Emanuele Giffi AFP-le, lubades, et tuletõrjujad töötavad ööpäevaringselt, kuni viimane ohver on välja toodud.

Üle 440 inimese on evakueeritud, sest kardetakse, et kokku variseda võivad ka silla ülejäänud osad.

„Me jätkame päästeoperatsioone, sest me arvame, et rusude all on veel inimesi elus,” ütles Genova politsei esindaja Alessandra Bucci Reutersile.

Tuletõrje avaldas ühe inimese päästmisest ka video.

Varingu hetkel oli sillal 30-35 sõiduautot ja kolm rasket sõidukit.

Suur torn ja silla osad kukkusid raudteele, jõkke ja laohoonele. Teadete kohaselt keegi maapinnal viga ei saanud, küll aga vigastada.

Itaalia Punase Risti päästeoperatsiooni koordineeriv Marcello De Angelis ütles, et päästjad tegelevad katastroofiga nagu maavärinaga.

Rängas vihmasajus toimunud katastroofi põhjus ei ole veel teada, aga esitatakse küsimusi rajatise ohutuse kohta.

Itaalia siseminister Matteo Salvini lubas kõik süüdlased vastutusele võtta.

Morandi sild ehitati 1960. aastatel tasulisele kiirteele A10, mis on oluline kaupade liikumistee kohalikest sadamatest sisemaale ning teenindab ka Itaalia Rivierat ja Prantsusmaa lõunarannikut.

Sillavaring oli tohutu ulatusega õnnetus elutähtsal liiklusarteril mitte ainult Genova, vaid kogu riigi jaoks, teatas Liguuria regiooni kuberner Giovanni Toti.

„Morandi sild ühendab meie maa kolme peamist sadamat, mida kasutavad kümned, isegi sajad tuhanded inimesed. Nad väljuvad nendest sadamatest puhkusereisidele. Need sadamad võtavad vastu enamiku meie maa importkaupadest. See kahjustab kogu Itaalia logistikasüsteemi. Me ootame valitsuselt väga kiiret reageeringut.”