Videost on näha, kuidas politseinikud on pikali surunud ja käeraudu pannud ühe noormehe. Pealtnägijad, kes korrakaitsjatelt juhtunu kohta selgitusi küsivad, langevad aga hoopiski abipolitseinike rünnaku ohvriks.

Delfile video saatnud lugeja ei suutnud oma imestust varjata. "Nägin esimest korda sellist asja. Nii kohalikud kui ka välismaalased filmisid juhtunut, kuigi telefonid taheti ära võtta," kirjeldab kohalviibinud ja Delfile video edastanud mees.

Kesklinna patrulltalituse juht Taavi Kirss ütles, et abipolitseinikud patrullisid Viru tänaval, kui märkasid Viru väravate kõrval suitsetanud noormeest, kes dokumendi küsimise peale üritas ära joosta. Abipolitseinik sai aga noormehe kätte ning ta pandi kõhuli maha.

"Samal ajal, kui abipolitseinikud tegelesid alaealise noormehega ja ootasid kolleegide saabumist, lähenes abipolitseinike juurde seltskond. Alkoholi tarvitanud 44-aastane mees lähenes selja tagant abipolitseinikele, kes ei teadnud, mis on mehe eesmärk. Enda turvalisuse tagamiseks lükkas abipolitseinik mehe tagasi, et tekitada ruumi ohutult korrarikkujaga tegelemiseks," jätkas Kirss.

"Korrakaitsjad peavad jälgima, et olukorda lahendades tagatakse ka enda turvalisus ning nad ei satu ootamatu rünnaku ohvriks. Politseinikel on õigus luua enda ümber perimeeter, mis tagab nende turvalisuse," selgitas ta.

Nagu ka videolt näha, eiras seltskond korduvalt korraldusi eemale hoida. "Lärmakad inimesed kogunesid abipolitseinike ümber ning seltskonnas viibinud 49-aastane mees solvas alaealisega tegelenud abipolitseinikku. Mees eiras abipolitseinike korraldusi kaasa tulla ning osutas tugevat füüsilist vastupanu. Kinnipidamist püüdis takistada ka 48-aastane mees," ütles Kirss.

Mõlemad mehed peeti politseinike poolt kinni. Politseinikku solvanud 49-aastasele mehel vormistati kiirmenetlus võimuesindaja solvamise eest ning 48-aastane mees vabastati pärast vestlust.

"Abipolitseinikud andsid 16-aastase noormehe üle politseinikele, kes toimetasid ta jaoskonda. Korrakaitsjad teavitasid juhtunust noormehe vanemaid ja ta vabastati pärast menetlustoiminguid," ütles Kirss.