SKW (Służba Kontrwywiadu Wojskowego) kolme ametnikku Piotr Pytelit, Janusz Nosekit ja Krzysztof Duszat kahtlustatakse sidemete omamises FSB ohvitseriga ning välisriigi luureteenistuse kasuks tegutsemises, teatas uudisteportaal Niezalezna.pl täna, vahendab Poola Raadio.

Duszat ja Pytelit kahtlustatakse ka Venemaa Varssavi saatkonnas baseerunud FSB esindaja andmete võltsimises, mis võimaldas tal viibida Poolas piiratud ligipääsuga tsoonides ja pääseda ligi Poola sõjasaladustele.

Poola kaitseminister Antoni Macierewicz ütles eelmisel nädalal, et SKW endisi juhte kahtlustatakse „kõige hullemas reetmises, mille poolakas saab toime panna”.

„Tegemist on täiesti teadliku ja ebaseadusliku koostööga Vene spioonidega, kõige hullema reetmisega, mida poolakas saab toime panna,” ütles Macierewicz eelmisel kolmapäeval Poola televisioonile (TVP). „Me tegeleme inimestega, kelle vastu on väga tõsised süüdistused.”

Nädalaleht Gazeta Polska teatas eelmisel aastal, et SKW operatsioonide osakonna direktorina töötanud Pytel ja tema personaliülem Dusza kohtusid Vene luure esindajaga Poolas, kelle kohta on teada initsiaalid W.J. Kohtumised leidsid aset ajal, kui SKW-d juhtis kindral Nosek ja Poolas oli võimul erakond Kodanike Platvorm.

Üks kohtumine leidis aset Ułowo külas Kirde-Poolas, mitte kaugel Kaliningradi oblasti piirist. Kohtumine kujutas endast õhtusööki rohke alkoholitarbimisega ja sellest võttis osa veel mitu Vene luureametnikku.