"See kahetsusväärne juhtum valitsusele rõõmu ei tee," märkis Ossinovski valitsuse pressikonverentsil. Ta lisas, et ei näe siiski, et Simsoni ametipositsioon ministrina kuidagi uurimise käiku mõjutaks. "Keeruline on midagi prokuratuuri öeldule lisada. Selle teema edasiseks kommenteerimiseks on mõistlik ära oodata kadri Simsoni enda seisukoht. Minule teadaolevalt ta selle kallal ka töötab. Tänase päeva jooksul ta peaks leidma võimaluse avalikkust oma arvamusest informeerida," teadis Ossinovski.

Esitatud kahtlustuste järgi omastasid Teet Soorm ja Mati Tuvi aastatel 2010–2016 AS-i Rakvere Farmid vara, kasutades selleks nendega seotud isikutele kuuluvate või nende kontrolli all olevate ettevõtetega sõlmitud lepinguid.

Samuti kasutati fiktiivseid arveid kuritegelikul teel saadud raha legaliseerimiseks. Lisaks sõlmisid Soorm ja Tuvi ettevõttele kahjulikke rendi- ja garantiilepinguid, millega võeti ettevõttele põhjendamatuid kohustusi summas üle kolme miljoni euro. Nüüdseks on kriminaalmenetluses tsiviilhagi tagamiseks arestitud üle 1,3 miljoni euro väärtuses vara.

Teet Soormi kaitsja Tarvo Lindma ütles eile Eesti Päevalehele, et Soorm ei nõustu kahtlustustega, sest need olevat alusetud. "Mingisugust omastamist, rahapesu ega kahju tekitamist pole toimunud," kinnitas ta.