Euroopa liidu nõukogu Eesti eesistumine nõuab sadadelt ametnikelt ja veel sadadelt logistika ning turvalisusega seotud asjaosalistelt järgmise kuue kuu jooksul palju aega, jaksu ja nüanssidele tähelepanu pööramist. Delfi Briifingus teeme ülevaate sellest, mille jaoks see kõik vajalik on, kuidas Eesti eesistumise eestvedajad otsivad liikmesriikide juhtide seas kompromisse ning kui palju mõjutavad Suurbritannia lahkumisläbirääkimised kõike seda.

Riigikantselei Euroopa asjade direktor Klen Jäärats räägib sellest, kuidas mõõta Eesti eesistumise edukust. Samal ajal selgitab Põhja Prefektuuri korrakaitsebüroo juhataja Valdo Põder, kuidas hakkab välja nägema Euroopa riigipeade sõitmine lennujaama ja Kultuurikatla vahel ning kuidas muutub politsei töökorraldus kõige tihedamal ajal juulikuus ja novembris.

Delfi Briifing on uus saatesari ja podcast, kus anname ülevaateid Eestis ja maailmas hetkel olulistest teemadest vähem kui poole tunniga. Kuulake podcasti siit lehelt, lisage endale Soundcloud'i keskkonna kaudu või tellige oma nutiseadmesse Delfi Briifing podcastina näiteks muusikaprogrammi iTunes kaudu.