Erakonna nimekirjas pürivad europarlamenti Dmitri Linter, Jelena Ziolkowska, Andrei Sorokolet, Aleksei Demitšev, Valentin Ivanov, Irina Budrik, Aleksei Ostrovski, Viktooria Boldõreva, Lilia Bespalova, Sergei Nikolaev, Dmitri Lauris ja Vadim Järvinen.

Varem teatas üle 20 venekeelset elanikkonda esindavat erakonda ja organisatsiooni, et neid esindab eurovalimistel Maardu linnapea Bõstrov.

VEE esimees Stanislav Tšerepanov ütles BNS-ile, et erakond pidas viimase hetkeni läbirääkimisi Eestimaa Ühendatud Rahvaparteiga (EÜRP).

“Me pakkusime EÜRP liikmele Bõstrovile võimalust tulla meie nimekirja esinumbriks, kuid ta ei nõustunud,” kinnitas Tšerepanov.

Ta lisas, et VEE peab ühiskandidaadi esitamist valeks. “Me ei saa Eesti venelastest valijaid jätta ilma võimalusest saata oma esindaja europarlamenti,” ütles Tšerepanov. “Üksikkandidaadi läbikukkumine eurovalimistel tähendaks mõlema Eestis tegutseva venekeelse partei poliitilist surma.”

Partei aseesimees Nikolai Maspanov ütles BNS-ile, et ei teadnud midagi erakonnakaaslaste soovist oma nimekiri üles seada. “Mind peteti ja ma peatan oma erakondliku kuuluvuse partei järgmise kongressini,” lisas ta.

EÜRP peasekretär Anatoli Jegorov nimetas VEE otsust oma nimekiri üles seada poliitiliseks provokatsiooniks. “See on hästi kinni makstud provokatsioon,” ütles ta. “Kust sai viimastel aastatel ilma rahata olnud partei registreerimiseks vajalikud 150.000 krooni?”

Jegorovi hinnangul sülitasid selle otsuse autorid kõigile varasematele kokkulepetele. “Samamoodi vedas VEE meid alt ka enne viimaseid riigikogu valimisi, kui varasemast leppest hoolimata kujundas oma nimekirja.”