Ta tõi näitena kriitika Rail Balticu suhtes, mis viis erakonnast selle toetajaid. "Seni, kuni Rail Balticut nämmutati nagu sooja kartulit suus ja anti ebamääraseid signaale, oli rahu maa peal," ütles Talvik.

Samuti pälvis vastuseisu Vabaerakonna otsus minna kohalikele valimistele valimisliitude ja mitte erakonna nimekirjadega. Talvik ütles, et see oli riskantne ja julge otsus, aga tema toetas seda. Ta tunnistas, et võibolla vaid Tallinnas oleks võinud võtta vastu teistsuguse otsuse ja minna oma nimekirjaga valimistele.

Ta ütles, et talle meeldib, kui Vabaerakond võtab selgemaid seisukohti. Et seetõttu mõned inimesed erakonnast lahkuvad, on küll ebameeldiv, aga samas normaalne.

Lahkujatel on Talviku sõnul erinevaid põhjuseid. Kes on ära väsinud, kes mingil isiklikel põhjustel lahkunud, kes vihastanud kellegi peale. "Täiesti normaalne elu. Ma paanikat ei näe," ütles Talvik.

Üheks närvilisuse põhjuseks pidas ta seda, et aprillis peab erakond valima omale uue esimehe, sest Andres Herkel ei saa uuesti kandideerida. Talvik ise praegu erakonda ei kuulu. Tema sõnul on talle pakutud, et astu erakonda ja kandideeri esimeheks. Ta lubas otsuse teha veebruari lõpus.