Austraalias toimus eile Warwicki maanteel Duncraigis kell 17.17 kohaliku aja järgi liiklusõnnetus, kus Delfile teadaolevalt eestlase juhitud kastiauto juht püüdis reastuda ümber teise sõiduritta, kuid põrkas kokku kahe sõidukiga.

Kastiauto juht, 25-aastane mees, hukkus silmapilkselt, kui kokkupõrke tagajärjel tabas auto elektriposti, mis omakorda kukkus ja purustas juhipoolse katuse osa.

Parameedikud viisid sündmuskohalt Royal Perth haiglasse 22-aastase naise ja 29-aastase mehe. Mõlema seisund on teadaolevalt stabiilne.

Välisministeeriumi pressiesindaja Armo Vask ütles Delfile, välisministeeriumile on laekunud info autoõnnetuse kohta Lääne-Austraalias, milles hukkus üks Eesti kodanik.

Välisministeerium on olnud ühenduses hukkunu lähedastega ning aitab vajadusel suhtlemisel kohalike ametivõimudega.

Delfi andmetel hukkus õnnetuses 25-aastane Türilt pärit noormees Marko, kes pärast õpinguid Türi gümnaasiumis jätkas haridusteed Tallinna tööstushariduskeskuses. Pole täpselt teada, kui kaua oli Marko Austraalias olnud, kuid noormehe tuttava sõnul kolis ta vähem kui kuu aega tagasi koos oma tüdruksõbraga Perthi. Mees tegeles ehitus- ja renoveerimistöödega.

Delfi andmetel oli 22-aastane autos viibinud naine hukkunu tüdruksõber.

Kohalik elanik, kes saabus sündmuskohale kohe pärast õnnetust, kirjeldas nähtut kui kõige kohutavamat asja, mida ta oli oma elus näinud.

"Seal oli karjuv naine ja peatraumaga mees ning teine mees istus autos, kuid oli selleks ajaks juba surnud," ütles ta.

"See nägi välja nagu stseen õudusfilmist. Olen töötanud haiglates, aga see oli kõige kohutavam vaatepilt, mida olen eales näinud."

Keegi teine õnnetuses viga teadaolevalt ei saanud. Küll aga said kahjustada teised õnnetuses osalenud sõidukid, millest üks süttis lausa põlema.

Liiklusõnnetuse tagajärjel kaotasid mitmed lähedalasuvad kodud elektriühenduse.