Evestus rääkis intervjuus oma esimestest mälestustest seoses Edgar Savisaarega ja tõdes, et mäletab väga hästi tema panust Eesti riigi iseseisvumisse, kuid lisas, et see ei tee kohtuasja tema jaoks keerulisemaks. Prokuröri sõnul on tema laual süüdistus ja tema töö on sellega kohtusse minna.

Evestus vastas küsimusele Savisaare võimaliku altkäemaksu saamise kohta, et ta ei saa enne kohtus esitatud avakõnesid detaile avada. Siiski lisas ta, et asi "tipnes sellega, et meil on tuvastatud süüdistuse kohaselt linnapea poolne altkäemaksu küsimine, mis tähendab tegelikult juristide keeles altkäemaksu nõudmist. Meil on tuvastatud ka mitmed juhtumid, kus linnapea siis nõustus ärimeeste, ettevõtjate initsiatiivil tehtud ettepanekutega."

Prokurör rõhutas ka, et ta on veendunud, et need kuriteod on toime pandud.

"Ei toimunud nii lihtsalt, et küsiti ja anti, aga oli ka juhtumeid, kui nii juhtus," vastas Evestus küsimusele, et kuidas see altkäemaksu saamine ja andmine täpsemalt käis.

Savisaart peagi kohtus süüdistama hakkav prokurör rääkis ka, et tema jaoks on kurb ja kahetsusväärne, et Savisaare elu on jõudnud sellisesse staadiumisse, kus ta hetkel on. "Ma kuidagi ei rõõmusta selle üle, ega pea seda kuidagi Eestile auasjaks," rääkis Evestus.

Rääkides Savisaare kohtuasja pikast uurimisest ütles Evestus, et tegemist on juhtumiga, kus on mitmed episoodid ja üle on kuulatud ligi 100 tunnistaj ning kus on mitmed koostööpunktid välisriikidega. Seda arvesse võttes ei ole Evestuse sõnul 14 kuud peale asja avalikuks tulekut süüdistuse kohtusse saatmine just liiga pikk aeg.

"Võin olla ka enesekriitiline hetkede suhtes, kui on avalikuks tulnud eksisammud menetlustiimis ja kinnitan, et need hetked kindlasti on olnud sama valusad, nagu igasugused eksimused ja vead," rääkis Evestus vastuseks prokuratuuri-poolsetele lekkimistele Savisaare asjas.

Lõpetuseks ütles Evestus, et ta on pidanud mõtlema muuhulgas ka sellele, et mida teha siis, kui peaks juhtuma kurb stsenaarium ehk näiteks Savisaare tervisega midagi tõsisemat juhtub. Prokuröri sõnul tuleb siis arvestada kindlasti ka sellega, et Eesti rahvas saaks teada, mis tegelikult ikka juhtus.

Riigiprokuratuur esitas eile kriminaalmenetluse raames süüdistuse kuritegude toimepanemises Tallinna linnapeale Edgar Savisaarele, kelle suhtes kehtib kohtumäärus ametist kõrvaldamise kohta, MTÜ-le Eesti Keskerakond, endisele Tallinna linnavalitsuse nõunikule, volikogu esimees Kalev Kallole ning viiele ettevõtjale.

Kogutud tõendite alusel on Tallinna linnapeale, Edgar Savisaarele esitatud süüdistus korduvas suures ulatuses altkäemaksuga nõustumises ja vastuvõtmises, suures ulatuses toime pandud rahapesus, suures ulatuses ja korduvalt toime pandud omastamises ning suures ulatuses erakonnale keelatud annetuse vastuvõtmises.

Esitatud süüdistuse kohaselt olles Tallinna linnapea võttis Edgar Savisaar altkäemaksu vastu ja nõustus sellega seoses oma tööülesannete täitmisega.