„Me leiame, et see oli ebaseaduslik provokatsioon, mille viisid läbi Ukraina eriteenistused Vene Föderatsiooni territooriumil Venemaa kodanike suhtes. Sellega tegelevad meie õiguskaitseorganid,“ ütles Lavrov pressikonverentsil Minskis, vahendab Interfax.

Esmaspäeval teatas Venemaa kaitseministeerium, et Ukraina eriteenistused pidasid ebaseaduslikult kinni ja viisid Krimmist välja kaks Vene sõjaväelast – lipnik Maksim Odintsovi ja lepingulise teenistuse nooremseersandi Aleksandr Baranovi.

Venemaa kaitseministeerium nimetas Ukraina eriteenistuste tegevust provokatsiooniks ja nõudis venemaalaste viivitamatut tagasitoomist.

Kiiev kinnitab, et kinnipidamine ei toimunud Krimmis, vaid piiril. Ukraina julgeolekuteenistus (SBU) teatas, et tegemist on kahe desertööriga, kes läksid 2014. aastal teenima Vene armeesse, ning nad peeti kinni kriminaaljuurdluse raames deserteerimise üle piiril Krimmiga pärast seda, kui nad ületasid piiri Tšongari piiripunktis.

Venemaa presidendi pressiesindaja Dmitri Peskov soovitas ajakirjanikel lähtuda Lavrovi kommentaaridest, teatab RBK.

RIA Novosti allikas Musta mere laevastiku staabis rääkis, et SBU töötajad meelitasid Odintsovi ja Baranovi vahendajate kaudu Džankoi piiripunkti, et väidetavalt anda neile üle usaldusväärsed dokumendid, mis kinnitavad nende kõrghariduse omandamist Ukraina kõrgkoolides. Kohe peale Krimmi territooriumilt väljumist pidasid SBU töötajad nad aga kinni ja viisid Ukraina Mõkolajivi oblastisse, teatas allikas.

SBU video meeste kinnipidamisest: