FBI direktor saatis reedel kongressile kirja, milles teatas, et juurdlubüroo hakkab uute asjaolude selgumise tõttu taas uurima Clintoni isikliku elektronpostkasti kasutamist välisministriameti ajal. Seejuures aga märkis Comey, et juurdlubürool ei tea, kui olulise materjaliga on tegemist ja kui kaua uurimine aega võib võtta.

“On üpris kummaline anda millestki sellisest teada nii napisõnaliselt vahetult enne valimisi,” sõnas Clinton, rääkides Florida vabatahtlikega. “See ei ole mitte lihtsalt kummaline, see on ebatavaline, ja see on väga muretekitav, sest valijatel on õigus saada faktidest täielik ja terviklik ülevaade.”

Eksvälisminister kutsus FBI direktorit üles “kõike lauale laduma”.

Teadmata arv uusi e-kirju avastati Clintoni pikaajalise nõuniku Huma Abedini skandaalse abikaasa Anthony Weineri arvutist. Weiner on endine demokraadist kongremen, kes on FBI uurimise all seoses seksuaalse sisuga tekstisõnumitega, mida ta väidevalt saatis 15-aastasele Põhja-Carolinast pärit tüdrukule.

Vabariiklaste presidendikandidaat Donald Trump samal ajal aga kiitis föderaalse juurdlubüroo sammu ja ütles, et Clinton tuleb võtta vastutusele, kuna ta rikkus välisministrina isiklikku elektronpostkasti kasutades seadust “tahtlikult ja sihilikult.”