"Eks nad kõik ikkagi loodavad, et siis tegelikult ka midagi juhtuma hakkaks ja kui ma ikka mõtlen oma elu peale tagasi, siis ma ei ole kunagi kedagi alt vedanud, vaid ikka olen püüdnudki kõik need ülesanded täita, mis ma endale ise olen juba püstitanud," märkis Sarapuu intervjuus Delfile.

Edgar Savisaare poliitilise avalduse ajal tehtud hääletusettepaneku kohta arvas Sarapuu, et taoline avaldus ning sellele järgnenud reaktsioon ei olnud Savisaarele kerge. "Aga kui juhatus on täies koosseisus konsensuslikult otsused vastu võtnud, siis me peaksime neid otsuseid usaldama ja neid ka edasi rakendama," jäi Sarapuu põhimõttekindlaks, ja lisas, et Keskerakonna erakorraline kongress toimub 5. novembril 2016 Paide spordihallis.

Kersti Sarapuu toetab Keskerakonna esimehekandidaadina Jüri Ratast ning näeb Savisaare kohta auesimehena. "Savisaar ei kao poliitiliselt maastikult mitte kuskile. Ta on endiselt inimene, kelle juurde minnakse nõu küsima ja kes on ka väga hea nõuandja erakonnale, kui ta seda soovib. Aga ma näen ka väga meelsasti seda, kui ta asuks erakonna auesimehe kohale ja annaks edasi oma järje noorematele," kommenteeris Sarapuu.

"Nähes seda, kui empaatiline on Jüri, kuidas ta suudab kõnetada nii vene kui ka eesti rahvust, nii erakonnakaaslasi kui ka eesti rahvast, kui palju on tal visiooni, kuidas edasi minna - anname võimaluse noortele," ütles Jüri Ratast toetav Sarapuu.