Pressikonverentsil osales ka Keskerakonna peasekretär Oudekki Loone, kes rääkis Keskerakonna väljastatud garantiikirjadest ärimees Paavo pettai firma heaks. Loone sõnul on nüüdseks advokaatidega nõu pidades selgunud, et tegemist õigutühiste dokumentidega.

Loone sõnul oli Priit Toobalil peasekretärina juriidiline õigus neid dokumente allkirjastada. "Kas aga sisuliselt see garantii on kehtiv või mitte, siis on see teise tasandi küsimus. Jah, Toobal võis võtta erakonnale kohustusi, aga see konkreetne kohustus on õigustühine," rääkis Loone ja lisas, et need kirjad on väidetavalt erakonna huvidega ja heade kommetega vastuolus ja seega ka õigustühised.

Prokuratuur esitas septembris Keskerakonna esimehele ja kriminaaluurimise tõttu Tallinna linnapea ametist kõrvaldatud Edgar Savisaarele lisaks varem esitatud kahtlustusele veel kahtlustuse Tallinna eelarveraha enda kasuks pööramises.

Kahtlustus tuleneb 2013. aasta kohalike omavalitsuste valimiste aegsetest valimisreklaamidest, sest pärast seda käivitatud kriminaaluurimine selgitas, et linnale eraldatud raha on kuritarvitatud.

Näiteks läks tele- ja raadioreklaam "Tallinn liigub", kus Tallinna linnapea ja Keskerakonna esimees Edgar Savisaar liikumist ja sporti propageeris, linnakodanikele maksma üle 50 000 euro.

Lisaks on koos Savisaarega saanud kahtlustuse ka mitmed linnaametnikud.

Loe blogist täna räägitu kohta:

Samuti olid 2013 aasta augustis ja septembris linnaruumis eksponeeritud Hiiu staadioni talgutele ja avamisele kutsuvad reklaamid. Plakatil olid kujutatud Jaanus Mutli, Edgar Savisaar ja Arvo Sarapuu, plakatil oli ka tekst: "Hiiu staadioni avapidu ja avamäng", "15. september", "kell 12.00". Samuti oli plakatil isikute fotode juurde paigutatud nende nimed.

Savisaarele varasemalt esitatud kahtlustuse järgi võttis ta 2014. ja 2015. aastal korduvalt varade ja soodustustena altkäemaksu nii enda kui ka Keskerakonna kasuks kokku mõnesaja tuhande euro väärtuses. Karistusseadustik näeb selle eest ette ühe- kuni kümneaastase vangistuse.

Altkäemaksu andmises kahtlustatakse ettevõtjaid Vello Kunmani, Hillar Tederit, Alexander Kofkinit ja Aivar Tuulbergi. Altkäemaksu vahendamises sai kahtlustuse ka endine keskkonnaminister Villu Reiljan, kes on juba kaks korda korruptsioonikuriteos süüdi mõistetud.

Hiljem sai samas kriminaalasjas kahtlustuse ka Keskerakond juriidilise isikuna ja samuti Keskerakonna kampaaniameister Paavo Pettai.