Eesti kaitseväelaste kohalolek Malis kinnitab Rõivase sõnul, et Eesti ei oota teistelt ainult enda kaitsmist, vaid panustab ka ise rahvusvaheliste konfliktide lahendamisse. "Eesti panust Mali julgeoleku tagamisse hinnatakse kõrgelt ning Eesti kaitseväelased teevad missioonidel head tööd," lisas Rõivas.

Peaminister oli kahepäevasel visiidil Mali Vabariiki, et tunnustada ÜRO ja Euroopa Liidu missioonide raames Malis teenivaid Eesti kaitseväelasi. Rõivas kohtus ÜRO ja EL missioonijuhtide ja sõjaliste ülematega ning külastas baase, kus teenivad Eesti kaitseväelased. Eesti kaitseväelased tegelevad Euroopa Liidu missioonil Mali sõdurite väljaõpetamisega ning ÜRO rahuvalvemissioonis luureinfo kogumise ja logistikaga.

Rõivas kohtus Mali peaministriga

Rõivas kohtus ka Mali peaministri Modibo Keitaga, kellega arutati sisekonfliktidest tulenevat keerulist julgeolekuolukorda Malis ning võimalusi riigi arenguks vajaliku stabiilsuse saavutamiseks. Malil on huvi Eesti e-valitsemise alaste kogemuste ja teadmiste vastu ning Rõivase sõnul on Eesti valmis Malit riigivalitsemise tõhusamaks ja kõiki kodanikke kaasavamaks muutmisel toetama. Lisaks arutati kohtumisel Eesti kandidatuuri ÜRO julgeolekunõukogu ajutise liikme kohale.

Peaministrit saadab Malis kaitseväe juhataja asetäitja, brigaadikindral Indrek Sirel.

Mali on Eesti jaoks Liibanoni järel suuruselt teine osalus rahuvalvemissioonidel.