Politsei kutsub üles kõiki Brüggen-Brachtis asuva Klaus Rossi alternatiivse vähiteraapia keskuse patsiente endast teada andma, vahendab Süddeutsche Zeitung.

„Kuigi põhjalikumad meditsiinilised uuringud peavad veel näitama, mis täpselt juhtus, on praegu olemas konkreetne terviserisk patsientidele, kes selles vähikeskuses ravil on olnud,“ öeldakse Saksa ja Hollandi politsei ühises üleskutses. Ka patsiente, kelle ravi lõppes juba pikka aega tagasi, palutakse tungivalt endast Saksamaa Mönchengladbachi või Hollandi politseile teada anda.

Esimesest surmajuhtumist teatasid võimud esmaspäeval. Rinnavähki põdenud Hollandi naine käis keskuses ravil 25. juulil. Mõni päev hiljem suri ta haiglas pärast peavalu üle kurtmist ja siis kontaktivõimetuks muutumist.

Kahe lapse ema läbis enese sõnul ravikuuri ainega nimega 3-Bromopyruvat. Ajalehe Rheinische Post teatel on see vähestele arstidele tuttav. Aine peaks ergutama energiaainevahetust rakkudes. 3-Bromopyruvat on siiski praegu vaid eksperimentaalsete alusuuringute all, teatas Heidelbergi vähiinformatsiooniteenistuse juht Rheinische Postile.

Võimud sulgesid alternatiivravikeskuse kuni edasise teadaandeni. Mönchengladbachi politsei moodustas uurimiskomisjoni Brom. Neljapäeval teatati koostöös Krefeldi prokuratuuriga veel kahest surmajuhtumist: 27. juulil raviti viit patsienti. Järgmisel päeval suri 55-aastane naine, päev hiljem 55-aastane mees. Veel üks päev hiljem, 30. juulil suri eelmainitud 43-aastane hollandlanna, kelle surmast teatati esimesena.

Kaks naist on viidud Hollandi haiglasse. Vähikeskus on veebilehe järgi suunatud eelkõige Hollandi patsientidele, sest seal reguleeritakse alternatiivseid ravimeetodeid karmimalt ning vähikliiniku „ravitsejad“ poleks tohtinud Hollandis töötada.

Kliiniku juht Klaus Ross on veebilehe järgi Gießenis biomeditsiinitehnikat õppinud. 20 aastat on ta töötanud kalli meditsiiniaparatuuri tootejuhina ning siis õppinud alternatiivravitsejaks.

Keskus propageerib muu hulgas bioloogilist vähiravi, valuteraapiat ja mürkidest vabanemist. Kümnenädalane ravi maksab vähipatsientidele ligi 10 000 eurot.