“Vestlesime nädalavahetusel pojaga pikalt ja ta sai oma süüst aru,” ütles siseminister Margus Leivo SL Õhtulehele.

Leivo on kindel, et poeg saab narkomuredest üle.

“Oleme temaga rääkinud narkoprobleemist kogu nädalavahetuse. Nende paari päeva jooksul olen mõistnud asju, millest arusaamiseks oleks muidu pikki kuid kulunud,” sõnas ta ning kinnitas, et tema pojaga seoses võib narkoprobleemist rääkida ainult minevikuvormis.

“Sander sai aru, et ühest väikesest asjast võib tulla palju pahandust paljudele inimestele. Kõige vähem sekeldusi on see kaasa toonud talle endale. Poeg vabandas pereliikmete, sõprade ja tuttavate ees,” ütles Leivo ja lisas: “Ja mina vabandan kõikide ees.”

“Pojaga pikalt vesteldes sain aimu, et noored tarvitavad narkootikume paljudel juhtudel edevusest ja kuna see on in. Loomulikult on ka sõltuvus narkootikumidest suur mure. Kuid mulle tundub, et Eesti põhiprobleemiks, miks noored narkootilisi aineid tarbivad, on siiski edevus. Sõltlaste osakaal nii suur pole,” lausus Leivo ning lubas nüüd narkoprobleemidega agaralt tegelema hakata.

“Vaatan veel kord üle, kas ja kui palju on meie riigil narkoprobleemiga tegelemiseks ressursse. Ja kas olemasolev ressurss on piisav või tuleb praegusi jõuvarusid veelgi täiendada,” ütles ta, kuid jättis täpsustamata, kuidas narkokurjategijatest jagu saada.

“Täpsemalt rääkida ei saa, kuna see nõrgendaks meie plaane ja tegevust narkokurjategijate suhtes.”

Oma poja korduvat narkootikumitarvitamist selgitab Leivo nii: “Ütleme nii, et väga palju mõjutab noori ühiskondlik üldine suhtumine.” Sellega vihjab isa poja sõprusringile ja tuttavatele. Leivo sõnul ei ole tema poja puhul tegemist narkosõltlasega, vaid paar korda narkootikume proovinud noorukiga.

“Ta püüdis narkootikume osta, kaubitsemisest tema puhul rääkida ei saa. Pealegi kardab poiss oma julgeoleku pärast, kuna tema on peamise ostjana välja toodud ning andnud ülestunnistusi. Pärast pekstakse lihtsalt diilerite poolt läbi,” on Leivo mures.

“Tegelikult on ta tudeng. Ta õpib. Ta teeb kõvasti sporti ja aega jääb veel ka bändi tegemiseks. Ta mängib ansamblis nimega Pedigree,” lisas Leivo.

“Sandriga juhtunu panigi mind mõtlema kogu tema põlvkonnaga seotud probleemile. Arutasin asja peaministri, erakonnakaaslaste ja sõprade-tuttavatega ning siis leidsin, et jään ametisse edasi. Ministrina jätkates suudan kõige efektiivsemalt narkoprobleemiga tegelda, kuna see on puudutanud mind ennast väga lähedalt,” põhjendas minister, miks ta ei lahku ministriametist.