Lavrov ütles esmaspäeval pressikonverentsil, et kõik ausad poliitikud teavad, et Venemaa ei ründaks kunagi ühtki NATO liikmesriiki. Samuti rõhutas Lavrov, et Venemaal ei ole tõesti mingit sellist kavatsust, vahendab Ilta-Sanomat.

Ilta-Sanomat uuris Soinilt, mis tunne oli kuulda Lavrovi suust sellist juttu, milles ta ei andnud samasugust kinnitust NATO-sse mittekuuluvatele riikidele nagu Soome.

„Lavrov räägib ju alati huvitavalt ja seda on alati huvitav ka tagantjärele vaadata, et mida öeldi ja mida ei öeldud. Ja kas seda öeldi meelega või kas seda ei öeldud meelega,“ vastas Soini. „Mina seda küll nii ei loe, et Venemaa võib Soomet rünnata, vaid ta võib-olla suunas oma sõnad rohkem Baltimaadele. Aga loomulikult pani sellist ütlust selles kontekstis tähele.“

Soini sõnul toob Venemaa alati selgelt esile, et Soome ei peaks Moskva arvates NATO-ga liituma.

„Venelaste seisukoht on, et Soomel on ju kõik hästi ja teil ei ole vaja kuhugi NATO-sse kuuluda. Et asjad saavad lihtsalt korda,“ kirjeldas Soini.

Ilta-Sanomat küsis Soinilt, kas võib olla lausa nii, et Lavrov peab Soomet NATO-le juba nii lähedal olevaks, et unustas ehk seetõttu Soome seisundit eraldi arvesse võtta.

„Soomel on NATO-ga palju koostööd, kuid liikmed me ei ole, ja seega ei ole meil ka viienda artikli julgeolekutagatisi,“ tuletas Soini meelde.