29. novembril Keskerakonna kongressil Kadri Simsoni üle napi võidu saanud Savisaar on peale seda üritanud Simsoni toetajaid Keskerakonnas võimupositsioonidelt kõrvale tõrjuda. Mõnel juhul see õnnestus, aga üllatavalt tihti säilitasid Simsoni toetajad oma kohad.

Riigikogu keskfraktsioon on selles võitluses üks olulisemaid lahingutandreid, sest Simson oli selle juht ja fraktsiooni aseesimehed Mailis Reps ja Valeri Korb toetasid mõlemad Simsonit.

Keskerakonna juhatuses on Savisaare poolehoidjatel napp enamus, mistõttu juhatus otsustas eile soovitada fraktsioonil valida keskfraktsiooni juhiks Jaanus Karilaidi, aseesimeesteks Olga Ivanova ja Viktor Vassiljevi. Kõik kolm olid Savisaare leeri inimesed.

Fraktsioon on oma otsustes aga vaba ja seetõttu valis fraktsioon 14:12 häältega oma juhiks Simsoni ja eseesimeesteks valiti tagasi Reps ja Korb. Seda kõike hoolimata Savisaare enda jõulisest töötlemisest, sest läbi võeti kõik Simsoni toetajad. Simsoni sõnul enamasti ähvardati, aga mõnele ka lubati midagi.

"Mina kohtusin Savisaarega eile. Ta ei lubanud mulle midagi ja ei heitnud mulle ette midagi peale kongressil kandideerimise," ütles Simson.

"Oleme nädala jooksul püüdnud leida erinevaid kompromisse. Edgar Savisaar ei soovinud ühtegi kompromissi," ütles Simson oma vestlustest Savisaarega.

Kas see tähendab, et ka Simson vastas Savisaarele tema enda meetodiga ja võttis enda inimestele kõik olulised kohad fraktsioonis ega pakkunud mingit kompromissi?

"Mõneti on see nüüd Keskerakonna uus poliitiline tava. Kui te meenutate, kuidas kongressi järel nimetati aseesimehi, siis see olukord võib nii tunduda," ütles Simson. Keskerakonna kongressi järel nimetas Savisaar erakonnale neli aseesimeest, kes olid kõik tema toetajad.