Repsi süüdistatakse vanainimeste nende tahte vastases kantimises Keskerakonna Järvamaa piirkonnast Raplamaa piirkonda. Reps nimetab seda kõike kättemaksuks selle eest, et ta toetas Keskerakonna sisevalimistel Edgar Savisaare konkurent Kadri Simsonit. "Siin on erinevaid versioone, nii et põhimõtteliselt kõige suurem patt on see, et ma olen üsna jõuliselt toetanud Kadri
Simsonit."

Reps võttis aukohtule esitamiseks kaasa kõigi kõnealuse 18 inimese allkirjad ning selgitused "Need on originaalis olemas, nii et kõik need väited on pehmelt öeldes natukene
alusetud," sõnas Reps.

Reps suhtub aukohtu liikmetesse lugupidamisega. "Tegemist on väga väärikate erakonnaliikmetega. Valiti nad juvolikogus ja me võime ju siin öelda, kas meile meeldivad need teguviisid ja kuidas need avaldusi koostatakse ja kuidas neid tekitatakse, aga inimesed, kes teevad oma tööd, teevad seda kõige parima hea südametunnistuse kohaselt."

Reps on kindel, et isegi, kui juhatus otsustaks ta erakonnast välja visata, ei juhtuks see täna. "Vaatamata kõigele on ka meil protseduurireeglid, nii et isegi, kui juhatus midagi võiks teistmoodi arvata, siis - nii naljakas nagu see ei ole -, on võimalik minul aukohtu poole pöörduda, nii et protseduur on üsna pikk ja võimalusi on palju, nii et ei, kindlasti ei ole täna viimane päev."

Reps kinnitas, et ise ta Keskerakonnast välja ei astu.

Täna lähevad tunnistama veel Keskerakonna kontoris asja uurimisega tegelenud inimesed, nende seas peasekretär Priit Toobal.

Aru andma läks ka Aadu Must, kelle kohta on kaks kaebust. Must läks sinna hoolimata sellest, et kutset aukohtusse ta saanud ei ole.

"Kes Eesti ajalehti loeb või ka näiteks ajalehte Kesknädal, seal on ju vastuseid päris lihtne leida ja vastata. Aga ma pikemalt ei kommenteeriks, sest minuga on selline eripärane lugu, et mulle teatati, et ma olen päevakorras, aga mulle ei ole ühtegi kutset tulnud," rääkis Must enne Aukohtu ette astumist. Ma ei ole materjalidega tuttav ja ma isegi ei tea, mis seal paberi peal on. Ma olen kõik oma patud nüüd läbi mõelnud ja see on nagu sisemise puhastumise aeg ja ma mõtlen, et äkki ma ei andnud Heimar Lengile sõna tervituseks Tartu konverentsil, aga see võib olla minu fantaasia lihtsalt.

"Kuna mulle väideti, et päevakorras on kaks punkti, mis arutavad minu isiklikku personaalküsimust, siis võib olla kutse- või kirjatuvi on kuskil kassid ära söönud ja võib olla ma ei saanud kutset kätte, nii et ma olen igaks-juhuks olemas," ütles Must.

Täna kell kolm koguneb ka Keskerakonna juhatus, mis võib juba samal päeval teha ka otsuse Reps välja visata. Juhatuses on ülekaalus Savisaare poolehoidjad.