Juba eile liikusid kuulujutud, et Keskerakonna sisevalimistel Edgar Savisaart toetanud Repsi ja Toomas Vitsutit tahetakse erakonnast välja visata. Tänases Tallinna TV loos kasutati katteplaanides kaadreid nii Repsist kui Vitsutist Kohtla-Järvel toimunud Keskerakonna volikogul, kui nad protestisid volikogu juhtinud Siret Kotka otsuse vastu mitte panna hääletusele Keskerakonna ja Ühtse Venemaa vahelist koostööprotokolli.

Mis puudutab aga liikmete kantimist, siis Tallinna TVs rääkis sellest peamiselt hiljuti kohtus võltsimise eest süüdi mõistetud Toobal. Kuriteos süüdimõistmise tõttu pidi ta lahkuma riigikogust, aga peale Keskerakonna sisevalimisi jättis Savisaar teda toetanud Toobali kriminaalkaristusest hoolimata peasekretäriks.

"Selle loo juures on probleem see, et kui me nende 18 inimese sooviavaldused kätte saime, siis vaadates ka inimeste sünniaegasid ja nende tuntust erakonna sees, võtsin nendega ühendust. Seda enam, et need sooviavaldused ei laekunud mitte nende endi inimeste e-posti aadressilt või allkirjastatult posti teel, vaid tulid Mailis Repsil arvutist korraga," sõnab Toobal Tallinna Televisioonile.

Toobal nimetas sellist tegevust konkreetselt võltsimiseks. "Ma ootan väga, mida arvab selle kohta aukohus ja seejärel saab juhatus juba otsustada, kas seesugusel inimesel on koht Keskerakonnas või mitte," sõnab Toobal.

Keskerakonna töögrupi liige Urmo Saareoja leidis samuti, et tegemist on äärmiselt kahetususväärse juhtumiga ning lisas, et midagi peab tegema. Ka tema räägib seda enne, kui töögrupp, mis peaks asjaoludega tutvuma, on üldse esimest korda kokku saanud.

Reps ise eitas eile igasugust manipuleerimist, aga ei soovinud seda lähemalt kommenteerida, sest töögrupp alles tegutseb.

Kas see kõik tähendab, et otsus Reps välja visata on juba tehtud ja nüüd järgneb vaid selle ära vormistamine?