Politseinikud tabasid kümme joobes veoauto- ja kaks bussijuhti. Kahe sõiduauto roolis olnud inimese joove oli nii suur, et nende suhtes alustati kriminaalmenetlust, teatas politsei.

„Esmaspäevase üleriigilise kontrolli tulemus on küllaltki murettekitav, eriti tabatud kutseliste juhtide osas,“ ütles politsei- ja piirivalveameti vanemkomissar Riho Tänak. „Alkoholi tarvitanud kutselised juhid ei anna endale aru, et nende sõiduk on liikluses teistest oluliselt suurem ja et nad vastutavad oma reisijate ohutuse eest. Nende ka kõige väiksem eksimus võib olla väga raskete tagajärgedega. Pole ilmselt vaja meelde tuletada, et alkohol suurendab oluliselt õnnetustesse sattumise tõenäosust,“ sõnas Tänak.

Harjumaal kontrolliti üle 4300 juhi kainust, kellest 13 olid alkoholijoobes. Lõuna prefektuuris puhus alkomeetrisse üle 5300 inimese ning avastati 12 alkoholi tarvitanud inimest. Lääne prefektuuri politseinikud avastasid 3500 juhi kontrollimisel 11 ebakainet juhti. Lääne- ja Ida-Virumaal kontrolliti 3120 juhti, kellest kümme olid joobes.