Õppuse eesmärk on harjutada Põhja prefektuuri valvebüroo, isikukaitsebüroo ja kaitseliidu Tallinna maleva omavahelist koostööd ning infovahetust riiklikult olulise objekti kaitsmisel, teatas kaitseliidu Tallinna malev.

Legendi järgi otsustab PPA siseturvalisuse ohutaseme tõusuga suurendada ka riiklikult oluliste objektide, antud õppusel presidendi kantselei valvet ja kaitse võimekust. Selleks kaasab PPA lisajõuna appi kaitseliidu. Õppuse raames harjutatakse muuhulgas läbi perimeetris patrullimine, hoone alale liikunud isikute küsitlemine ja turvakontrolli läbiviimine ning sõidukite läbivaatus.

Tänavu on kaitseliit osalenud koos PPA-ga veel kahel sarnasel koostööõppusel - kevadel toimus üle Põhja maakaitseringkonda hõlmav sisejulgeolekuõppus Kährik2015 ja novembri alguses viidi Ida-Virumaal läbi ühisõppus KILP2015.

Õppuse ajal, ajavahemikul kell 20-00.00, on liikluseks suletud A.
Weizenbergi tänav alates Kadrioru kunstimuuseumist kuni Mäekalda tänavani. Ümbersõit on Mäekalda ja L. Koidula tänava kaudu.

Kadrioru pargis ja selle ümbruses liigub relvastatud kaitseliitlasi.
Kaitseliit ja PPA rõhutavad, et tegu ei ole demonstratsioonesinemisega, vaid osaga väljaõppest, ja ootab mõistvat suhtumist. Korraldajad paluvad kodanikel mitte tulla uudistama ja lasta õppus normaalselt läbi viia.
Kaitseliit ja PPA kasutavad õppusel relvi ja laskemoona imiteerivaid vahendeid ning matkivad konflikti vastastega. Õppus ei kujuta ohtu osavõtjatele ega elanikele.

Korraldajad püüavad liiklust mitte takistada ja õppusealad on märgistatud.