EKRE liikme Martin Helme küsimusele, milline on loogiline seos Urve Palo püüdel Oleg Ossinovski ettevõttele Leedus määratud kahjunõuet kustutada lasta ja Oleg Ossinovski enam-vähem samaaegse annetuse vahel Sotsiaaldemokraatilikule erakonnale, vastas minister, et "erikohtlemist olnud ei ole".

"Igapäevaselt kõik Eesti valitsuse liikmed, aga eeskätt majandusminister, ettevõtlusminister, välisminister ja ka vastavates ministeeriumides töötavad ametnikud ja diplomaadid teevad kõik endast oleneva, et aidata Eesti ettevõtteid välismaal, kui neil selleks võimalusi on," jätkas Jevgeni Ossinovski.

Minister möönis, et maailmas on mitmeid näiteid, kus isa ja poja poliitiline tegevus on tihedalt põimunud, näiteks siis, kui mõlemad üheaegselt poliitikas kaasa löövad. "Ma ei oska küll kommenteerida, aga võimalik, et sellistel puhkudel tõesti isa avaldab poja poliitilisele tegevusele olulist mõju. Aga nagu ma ütlesin, ma seda täpsemalt kommenteerida ei oska, sest mina ei ole selles olukorras kahjuks kunagi olnud."

"Nii et lühidalt öeldes on minu isa mõju SDE poliitikale mõõtmatult väiksem kui teie isa Mart Helme mõju EKRE poliitikale," sõnas Jevgeni Ossinovski.

Vaatamata sellele, et kõik on olnud Ossinovski arvates avalik ja läbipaistev ning mingisugust mõju sotsiaaldemokraatide poliitikale ei ole, lubas ta, et erakond tema isa annetusi enam vastu ei võta. "Sotsiaaldemokraatlik erakond edaspidi nimetatud isikult annetusi vastu ei võta, selleks, et kõiksugused spekulatsioonid välistada."