Üleeile saatsid riigikogu liikmed Karilaid ja Märt Sults teistele keskerakondlastele kirja, milles avaldasid toetust Edgar Savisaare kandidatuurile. Nad tegid ka mõned ettepanekud Keskerakonna programmi täiendamiseks.

Üheks ettepanekuks oli mõte, et koostööprotokoll Ühtse Venemaaga tuleb panna Keskerakonna kongressil hääletusele ja otsustada selgelt, kas lõpetada lepinguline koostöö või jätkata.

Keskerakonna peasekretär Priit Toobal ütles, et tema teeb Keskerakonna juhatusele ettepaneku, milline kongressi päevakord olla võiks. Toobal ütles, et tema ei kavatse Ühtse Venemaaga koostööleppe teemalist hääletust päevakorda panna. Küll aga on igal juhatuse liikmel võimalik teemat tõstatada ja siis juhatus otsustab.

Karilaid kinnitas, et tal on kavas juhatuses tõstatada Ühtse Venemaa koostööleppe küsimus. Tema sooviks on, et koostööleppe üle peaks otsustama kongress ja seega tuleks see lisada kongressi päevakavva.

Eelmisel reedel tutvustas Karilaid seda mõtet ka Keskerakonna esimees Edgar Savisaarele. Savisaar kuulas ta ära, aga mingit seisukohta ei võtnud.

Peale Karilaiu ja Sultsi teadet, et nemad soovivad koostööleppe hääletusele panekut, kirjutas Kadri Simson Facebookis, et seda toetab ka Savisaar.

"Mul on hea meel näha, et minu kandideerimine on juba muutnud Keskerakonda avatumaks. Seda näitab ilmekalt asjaolu, et Edgar Savisaar on lubanud toetuse eest minu kolleegidele Jaanus Karilaidile ning Märt Sultsile, et koostööprotokoll Ühtse Venemaaga pannakse Kongressil hääletusele."

Karilaid ei osanud öelda, kust võtab Simson, et Savisaar toetab koostööleppe hääletusele panekut, sest temaga kohtudes jäi Savisaar äraootavale seisukohale. "Kadri eksitab avalikkust, sest Ühtse Venemaa koostööprotokolli paneku kongressile otsustab Keskerakonna juhatus, mitte erakonna esimees ainuisikuliselt," kommenteeris Karilaid.

Ka Toobal kinnitas, et tema ei tea Savisaare toetusest koostööleppe hääletusele paneku kohta mitte midagi.