„RMK on hetkel ainuke riigitulundusasutus, mis tagab ühelt poolt Eesti metsavara kestliku kasutamise ja teiselt kaitseb avalikku huvi. Omal ajal oli ta loodud sellisena eesmärgiga vältida riigimetsade kuritarvitamist. Rahandusministeerium asus nõudma keskkonnaministeeriumilt tegevus- ja ajakavade ettevalmistamist RMK äriühinguks muutmiseks, nimetades seda analüüsimiseks. Meile teeb muret, et selle taga võib olla ilma laiema aruteluta tehtud otsus RMK lammutamiseks ja selle muutmiseks ettevõtteks nagu Eesti Energia või Tallinna Sadam,“ ütles Vabaerakonna saadik Külliki Kübarsepp.

Kübarsepa sõnul võib RMK reformimine ainult äriloogikast lähtuvalt tuua kaasa Eesti inimeste poolt armastatud puhkekohtade ja metsasaaduste kasutamise tasuliseks muutmise või lausa riigimetsa erastamise.

„Ilmselt on tekkinud plaan muuta RMK riigieelarve täitmise vahendiks. Mullu ulatusid maksed riigieelarvesse 15 miljoni euroni. Kasu suurendamine tähendaks ilmselt ulatuslikumat raiet või ka igaüheõiguse piiramist, näiteks rabaradade tasuliseks tegemist. Eesti mets ei tohi saada ainult riigikassa täitmise vahendiks. Meie põhiseadus sätestab, et Eesti loodusvarad ja loodusressursid on rahvuslik rikkus, mida tuleb kasutada säästlikult. Avaliku huvi ja ettevõtte eesmärgid peavad olema tasakaalus,“ lisas ta.