Saatelõigus väidetakse muu hulgas, et Eesti parlamendisaadikud ei tohi suhelda Venemaa duumasaadikutega, et kohalikke venelasi tahetakse panna unustama kõike venelikku ja et pronksiöö rahutuste mahasurumisel näitas politsei üles erakordset jõhkrust.

„Eesti loob venekeelset telekanalit, mis on mõeldud, tsiteerin: „Venemaa inforünnakute vastu,“ ütleb teleajakirjank. Sealjuures ei täpsusta ta, mida või keda tsiteerib. Nii on see paraku enamiku tema väidetega.

Näiteks ütleb ajakirjanik, et riigikogulastel pole lubatud rääkida Vene duumasaadikutega ning riigikogulane ja koolidirektor Märt Sults, kes on saatelõigu jaoks intervjuu andnud, tegi seda keeldu rikkudes ja omal algatusel. 

Sults rääkis ajakirjanikule, et tal on häid venelastest sõpru ja kui koolis on vaja venelastele midagi tõlkida, siis tema aitab. Sealt suundub uudislõik edasi vene üldhariduskooli. Nii võib jääda mulje, et Sults on selle kooli direktor ning kaudselt siis, et vene kooli direktori heatahtlik suhtumine vene keelesse on üksnes tema isikliku natuuri ja vastutuleku küsimus.

Saatelõigus näidatakse ka intervjuud ETV+ peatoimetaja Darja Saarega, kellelt küsitakse, Donbassis võitlevad separatistid või omakaitseväelased, kellele kuulub Krimm ja mis toimus pronksiööl. Saar ei võta seisukohta, vaid viitab Eesti riigi ametlikule seisukohale. 

MTÜ Eesti Inimõiguste Teabekeskus juht Aleksei Semjonov aga ütleb, et Eestis toimub ajupesu, mille tagajärjel kasvab juba teine põlvkond, kes usub, et kõige parem liitlane on NATO ja Ameerika ühendriigid.

„Vesti“ kasutas ka ETV uudistesaate „Aktuaalne kaamera“ hiljutist ebaõnnestunud valikut illustreerida Nitroferdi koondamisega seoses tekkivast tööhõivekriisi Ida-Virumaal telekaadritega avalike hoonete ründamisest Ida-Ukrainas.

Veel saab saatelõigust ajakirjaniku vahendusel teada, et Kapo aastaraamatusse sattumine on kohalike venelaste jaoks heasse seltskonda sattumine ja et pronkssõduri ümberpaigutamisega seotud rahutused suruti maha erakordselt jõhkralt.