1. septembril ametisse asuv Campillo ütles, et TÜ Viljandi kultuuriakadeemial on palju potentsiaali, mida rakendada. "Nad on teinud väga head tööd viimased 15 aastat, ma tahan seda jätkata ja viia järgmisele tasemele."

Campillo sõnul tuleb veel enam panustada sellele, et näidata riigist väljapoole, missugune erakordne kultuur Eestis on. "Näiteks Viljandi Folk, mis toimub sel nädalavahetusel. See on unikaalne, kuid mida inimesed teistest riikidest ei kipu teadma," selgitas ta.

Prioriteediks ongi kultuuriakadeemia veel rahvusvahelisemaks muutmine ja finantsküsimused. "Peame leidma tee, et olla võimekad ja jätkusuutlikud," sõnas ta.

Mida oleks Campillo teinud, kui teda poleks valitud TÜ Viljandi Kultuuriakadeemia direktoriks? Vaata lähemalt videost.

Tartu Ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia direktoriks valiti Iñaki Sandoval Campillo, kes praegu töötab Barcelonas asuva Liceu konservatooriumi professori, džässiosakonna juhataja ja magistriõppe dekaanina. Direktor astub ametisse 1. septembril, kuid enne peab valimisotsuse kinnitama Tartu Ülikooli rektor.

Kultuuriakadeemia direktoriks kandideerisid Garri Raagmaa ja Iñaki Sandoval Campillo. Uue direktori valis Viljandi kultuuriakadeemia 25-liikmeline valimiskogu, mis koosnes Viljandi kultuuriakadeemia nõukogu ja nõunike kogu liikmetest, teatas Viljandi Kultuuriakadeemia pressiesindaja.

Viljandi kultuuriakadeemia praeguse direktori Anzori Barkalaja ametiaeg lõpeb 31. augustil. Uue direktori kinnitab Tartu Ülikooli rektor. Iñaki Sandoval Campillo astub ametisse 1. septembril.