Marina Kaljurannal puudub hetkel erakondlik kuuluvus. Küsimusele, kas Reformierakonna juhatuse koosolekul tekkis erimeelsusi välisministri kandidaadi küsimustes, eelkõige selles osas, et määratakse välisminister väljaspoolt erakonda, vastas Reformierakonna juhatuse liige Rein Lang, et eriarvamused ei ole seotud Kaljuranna võimetega. "Taavi Rõivase ettepanekut ei toetatud konsensuslikult ja see ei ole seotud mitte Marina Kaljuranna võimete või isikuomadustega," sõnas Lang.

Täpsustada Lang seda teemat ei soovinud. Uurides, kas asjaolu, et tegemist ei ole erakonna liikmega, kes on välisministri kandidaadiks esitatud tekitas juhatuse koosolekul mingeid küsimusi, vastas Lang, et loomulikult.

"Aga loomulikult. Ega Eesti poliitiline süsteem näeb ikkagi ette poliitilise vastutuse erakonnale, mitte riigiametnikele."

Reformierakonna pressiesindaja ütles, et koosoleku välisministri kandidaadi esitamise päevakorrapunktis toimus avatud arutelu ning mingit hääletamisprotsessi ei toimunud.

Silver Pukk täiendas, et Reformierakonna juhatus toetas Rõivase ettepanekut esitada välisministri kandidaadiks Marina Kaljurand. "Eriarvamusele jäi Rein Lang."