Rõivas lendas Bürsselis toimunud Euroopa Ülemkogu istungilt eile pärastlõunal Prantsusmaale Cannes'i.

Valitsuse meedianõunik Helin Vaher ütles Delfile, et paraku hilines lend kaks tundi ja see pööras pea peale kogu festivalil kõnega esinemise plaani. Peaminister kiirustas küll oma saatkonnaga lennujaamast festivalile, kuid jõudis paraku kohale siiski liiga hilja.

Korraldaja teatas kohale saabunud peaministrile, et teda ei jõutud ära oodata, Rõivase kõne tühistati ning programmiga liiguti edasi. Peaminister jõuab Prantsusmaalt tagasi Eestisse täna hilisõhtul.

Cannes Lionsi programm pannakse kokku konkursi alusel - üle viiesaja ettevõtte võistleb 65 seminari juhtimise nimel. Maailma ärihiiud nagu Google, Apple, Microsoft, Guardian, Unilever jt võistlevad parima sisu pakkumise pärast, vahendas juuni alguses Best Marketing.

Iga seminari juht valib teema ja toob oma esineja. Eesti esitas taotluse seminari korraldamiseks kohe pärast eelmise aasta festivali lõppu. Programmikomisjon hindas meie e-residentsust tutvustava idee sessiooni vääriliseks ja inspiratsioonilaval pidi üles astuma ka Taavi Rõivas.

Sessiooni tuumaks oli e-residentsus ja sellega seonduvad digitaalsed lahendused, inspireerimaks rahvusvahelist loovkogukonda. Reklaamivaldkonna spetsialistidel olid sessiooni osas kõrged ootused.

"Kõik need 12 000 inimest on üdini globaalsed nomaadid, kelle kolleegid töötavad 8000 kilomeetri kaugusel. Kui Taavi Rõivas seal auditooriumi kuulama suudab panna, suudab ta kogu maailma kuulama panna," ütles juuni alguses reklaamiekspert Rain Pikand.

"Ülesastumine sellisel üritusel on Eestile kahtlemata suurepärane võimalus end tutvustada ning kujundada oma kuvandit innovaatilise ja edumeelse riigina," rääkis Age Mccanni strateegiajuht Tõnu Kõva.