TTÜ kuratoorium valis Jaak Aaviksoo uueks ülikooli rektoriks 22. mail. Täna koguneb TTÜ nõukogu, et otsustada, kas panna kuratooriumi valikule veto. See otsus nõuab nõukogu kooseeisu 2/3 häälteenamust ehk 28 poolthäält.

Kui nõukogu otsustab Aaviksoo vetostada, siis kuulutatakse valimised nurjunuks ja TTÜ rektorit ei saa. Selle asemel nimetab kuratoorium kuni aastaks ametisse rektori kohusetäitja. Uue rektori leidmiseks tuleb aga aasta jooksul korraldada uued valimised. Aaviksoo nendel enam kandideerida ei saa.

Kui täna nõukogust vetot ei tule, siis jääb viimane sõna rektori ametisse nimetamisel taas kuratooriumile. Nimelt sätestab ülikooli põhikiri, et valitud rektor tuleb ka ametisse kinnitada ja seda saab teha juhul, kui nõukogu ei ole rektori valikut kuu aja jooksul vetostanud.

Seega kui vetot ei tule, peab kuratoorium pärast 22. juunit otsustama Aaviksoo ametisse kinnitamise ja ka see otsus nõuab 11-liikmelise kuratooriumi koosseisu 2/3 häälteenamust ehk kaheksat poolthäält. Kui lähtuda sellest, et kuratooriumis kordushääletust nõudvad neli liiget jäävad endale kindlaks, siis võib pidada tõenäoliseks, et rektor ametisse kinnitamiseks vajalikku arvu poolthääli kuratooriumis ei saa.

Tasub märkida ka seda, et juhul kui Aaviksool õnnestubki see kadalipp läbida ja rektoriks saada, siis säilib TTÜ nõukogul õigus teda mis tahes hetkel ametist tagasi kutsuda.