"Öise seisuga oli terviseameti mürgistusteabekeskusele helistanud umbes 30 inimest, kes peamiselt küsisid selle sündmuse kohta informatsiooni," ütles Tammsalu "Terevisioonile" antud telefoniintervjuus, vahendab ERR Uudised.

Tammsalu märkis, et kohe, kui oli selge, et tulekahju puhul oli tegemist mürgise suitsuga, andis päästeamet välja kiire ohuteavituse, mis levis nii meedia vahendusel, kui käisid ka Sillamäel neli politsei patrulli ruuporitega elanikke teavitamas.

"Eesmärk oli vältida mürgise kemikaali suitsu sisse hingamist. Selle peamised tunnused on köhatamine ja raske hingamine. Teateid selle kohta ei ole olnud," sõnas Tammsalu.

Põlengu kustutamisel sai viga kuus päästjat, kuid eluohtlikke vigastusi kellelgi siiski ei ole.

Tulekahju puhkemise põhjuste üle ei soovinud Tammsalu veel spekuleerida, ent arvas siiski, et need võivad olla seotud ohutusnõuete eiramisega.

Eile pärastlõunal puhkes Sillamäel tööstusettevõttes Molycorp Silmet AS tulekahju, viiekorruselises tööstushoones põles kile ning hoones oli ladustatud 135 tonni keemilisi aineid.

Tulekahju likvideeriti öösel kell 2.16, kuid kell 4.04 teatati, et hoone on uuesti süttinud. See põleng kustutati paarikümne minutiga.