„Arvan, et sellist otsust ei saa teha lühikese mõtlemise peale, aega on kaks nädalat,ˮ sõnas ta ja lisas, et kuna Tallinna piirkond ei ole samuti veel poolt valinud, siis võtab aega ka tema.

Jevgeni Ossinovski avaldas oma sisulised seisukohad alles täna ja iga asi vajab natuke kaalumist. Lõpliku otsuse tegemiseks võtan varuaega, see on sisemise südametunnistuse küsimus. Võib-olla teen lõpliku otsuse alles 30. mail üldkogul,ˮ ütles Anvelt.

Kõigega, mis Ossinovski programmis kirjas, Anvelt päri ei ole. „Ma ei saa kõigega päris nõustuda, mida ta seal kirjutab. Ma ei arva, et need asjad päris nii drastilised oleksid,ˮ arvas Anvelt, kuid möönis kohe ka seda, et mõninga kriitikaga saab siiski nõus olla.

„Jään jätkuvalt selle juurde, et tänase koalitsioonileppe küllaltki tugev pool on sotsiaaldemokraatlikke ja pereväärtusi toetavad punktid, mida oleme aastaid ja aastaid rääkinud ja nüüd leppesse sisse saanud,ˮ arvas justiitsminister.

„Jah, katteallikate üle võib viriseda,ˮ oli Anvelt Ossinovskiga ühte meelt, samuti on mõlema südamel erakonna sisekommunikatsioon. „Jah, kindlasti üks asi, milles Ossinovkil õigus on, on see, et alati võiks parandada sisekommunikatsiooni. See on probleem. Väga paljudes erakondades on see sisemise kommunikatsiooni ja info ülevalt alla liikumise probleem üks põletavamaid,ˮ lisas Anvelt.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna üldkogu, kus valitakse erakonna juhtorganid, peetakse 30. mail Pärnus.