"Eile enne tööpäeva lõppu kadus Mustamäel soe vesi. Mõne hetke pärast olid ka radiaatorid leiged. Haldusfirmasse helistades saime teada, et ASil Tallinna Küte on mingi suurem viga. Tehakse kella 20ks korda. Või esimesel võimalusel. Nüüd ma siis ootan seda esimest võimalust endiselt. Mis siis, et käes on juba järgmise päeva hommik!" ütles Delfile pahane mustamäelane.

"Meie majas on päris palju väikelapsi. Vaesed vanemad. Võsukesed tahavad ju ikka pesemist ja kasimist," märkis Mustamäe elanik.

Korter- ja eramajade kõrval on soojata ka Audentese koolimaja, võimla, ujula ja ühiselamu. Samuti Tallinna ülikooli ettevõtlus- ja äriõppe keskus.

ASi Tallinna Küte kommunikatsioonijuht Karin Härmat rääkis Delfile, et soojuskatkestus tekkis eile kell 13. "Avariijärgselt oli lühiajaliselt mõneks tunniks häiritud kogu Mustamäe ja Õismäe piirkond. Avarii tõttu seiskusid ka Mustamäel asuvad katlamajad," ütles Härmat.

Pärast katkestust hakati aktiivselt otsima lekkekohta. Kaheksa tundi hiljem, kell 21 lokaliseeriti lekke piirkond. Siis oli ka selge, et soojata jääb veel 51 Mustamäe ja Kristiine maja. "Osa maju sai varem soojusvarustuse tagasi, kuna avarii piirkonda lokaliseeriti ja vigastuse piirkonnale lähemale jõudes väljalülitatud majade hulk järjest vähenes," selgitas Härmat.

Lekke täpsem asukoht leiti üles alles täna hommikul. "See on Tildri tänava ja Sõpruse puiestee ristmiku sõidutee all," rääkis Härmat. Avarii täpsemat põhjust alles otsitakse, kuid selge on, et katkestuse põhjustas magistraaltorustiku avarii. Ettevõte loodab soojusvarustuse Siili, Tondi ja Sõpruse pst piirkonnas taastada täna kella 21.30ks.

Abilinnapea Kalle Klandorfi kinnitusel jälgib Tallinna kriisireguleerimismeeskond olukorda ning rakendab vajadusel lisameetmed.

Tallinna Küte haldab 421-kilomeetrilist soojusvõrku ning varustab soojusega ligi 3600 hoonet. Elanikke teavitatakse katkestuste korral oma kodulehel, e-kirja ja SMS-i teel, kuid kortermaja elanikke peab omakorda teavitama maja haldaja. Samuti vastab küsimustele Tallinna Kütte dispetšer.

Tallinna Küte vabandab ebamugavuste tekkimise pärast.

Hea lugeja katkestuspiirkonnas, kuidas ilma soojata hakkama saad? Kirjuta oma kogemustest selle loo kommentaariumis või saada meile kiri aadressil rahvahaal@delfi.ee!

Vaata kaardilt, millises piirkonnas asuvad veel soojuseta 51 maja!