Olevski viitas sellele, et niinimetatud sõjavangide paraadi ajal Donetskis tõmbas üks mässuline mitu meest Ukraina vangide hulgast kõrvale, sõnadega, et talle piisab mahalaskmiseks, vahendab Novoje Vremja.

Olevski juhtis tähelepanu ka mässuliste salvestusele, milles on näha veokit ukrainlastega, mille hõivasid Vene-meelsed jõud. Salvestuses on näha, kuidas arvult ülekaalukad mässulised tapavad haavatud Ukraina sõduri. Sealjuures on üks mässulistest tapmise vastu, kuid teine ei kuula teda ja seejärel on kuulda laske.

Jutt käib selle aasta 9. veebruarist, kui Ukraina 30. mehhaniseeritud brigaadi sõdurid jäid Debaltseve juures tule alla. Dožd tuvastas kolm Ukraina sõjaväelast ja nentis, et vähemalt kaks neist olid salvestuse tegemise ajal elus. Mõni nädal tagasi tõid Ukraina vabatahtlikud nende surnukehad Doždi andmetel ära Donetski surnukuurist.

Niinimetatud Donetski rahvavabariigi politseist teatati, et ukrainlased hukkusid lahingutegevuse käigus.

Dožd pöördus Ukraina kaitseministeeriumi anonüümse esindaja ja mässuliste grupeeringute poole ning sai kinnituse, et vangide tapmine on tõsi.

Kui rääkida vangide tapmisest Ukraina poolel, siis võidakse Doždi andmetel nii toimida niinimetatud kadõrovlastega – Putini-meelsete tšetšeenidega, kes on tuntud oma julmuse poolest.