Rõivas pidas riigikogus ettekande valitsuse moodustamise alustest ja asus seejärel vastama riigikogu liikmete küsimustele. Esimesena sai võimaluse oma küsimuse esitada Jevgeni Ossinovski (SDE), kes märkis, et majandus- ja taristuminister vastutab Eestis vist kõige suuremal määral riigivara heaperemeheliku ja ausa valitsemise eest.

"Teatavasti ilmnesid nimetatud isiku suhtes mõned aastad tagasi mõned murettekitavad asjaolud, mis seadsid tugevalt kahtluse alla tema sobivuse sellele ametikohale," rääkis Ossinovski küsimust sisse juhatades.

Ossinovski märkis, et lõpuks neid kahtlusi ei kinnitatud ega lükatud ümber, mistõttu taandus küsimus usule. Seetõttu küsis Ossinovski, kas Rõivas usub majandus- ja taristuministri kandidaati Kristen Michalit, kes silvergate'i tulemusel justiitsministri kohalt taandus.

"Usun kõiki nii praeguse ametist lahkuva kui ka tulevase valitsuse liikmeid, olen valmis neid kaitsma avalike ja mitteavalike rünnakute eest," vastas Rõivas.

"Poliitikuametis, nagu me kõik teame, ma arvan, et väga vähe on siin saalis neid, kes ei oleks seda kas ise kogenud või ise kõrvalt lähedalt näinud, on väga palju rünnakuid. Mõnikord on need alatud, mõnikord on need isiklikud. Selliste rünnakute eest kavatsen ma oma valitsuse liikmeid kindlasti kaitsta, nii nagu ma olen seda teinud oma parima äranägemise järgi ka praeguse valitsuse puhul," sõnas Rõivas.