Tulekahju puhkes Arhangelski oblastis Severodvinskis asuvas laevaehitustehases Zvjozdotška. Teisipäeva õhtul võeti vastu otsus täita kuivdokk põlengu lokaliseerimiseks veega. Kolmapäeval pumbatakse vesi uuesti dokist välja. Sündmuskohal töötab erikomisjon, mis selgitab välja tulekahju ametliku põhjuse, vahendab Vesti.ru.

Teisipäeval kella 14 ajal kattis laevaremonditehase Zvjozdotška territooriumi ja Severodvinski Jagrõ mikrorajooni paks must suits. Sotsiaalvõrgustikesse ilmusid varsti tehase töötajate mobiiltelefonidega tehtud videod. Ametliku informatsiooni järgi algas tulekahju tuumaallveelaeval Orjol üheksandast sektsioonist. Tuumaallveelaev on Zvjozdotškas moderniseerimisel ja selle pardal toimusid keevitustööd. Alus võeti tehasesse remonti 2013. aasta novembris ning enne seda võeti tuumakütus sellest välja.

Meeskonnaliikmetel ja remonditöölistel õnnestus tulekahju puhkedes evakueeruda. Keegi kannatada ei saanud. Tuletõrjujad võitlesid leekidega mitu tundi, aga tulekollet lokaliseerida ei õnnestunud.

Tehase juhtkond võttis vastu otsuse kuivdokk koos allveelaevaga üle ujutada. Spetsialistid avasid lüüsid ja laevakere jäi vee alla. Alles pärast seda saabus informatsioon, et tulekahju on kustutatud.

Kolmapäeval pumbatakse dokk taas veest tühjaks ja spetsialistid vaatavad allveelaeva üle. Ühinenud laevaehituskorporatsiooni esindajate sõnul õnnestus esialgsetel andmetel suuremaid kahjusid vältida.

Tuumaallveelaev Orjol antakse igal juhul Vene mereväele üle, teatas tehas. Küsimus on ainult tähtajas. Lepingu järgi peaks see toimuma 2016. aastal.