Täna moodustatud Eesti-USA parlamendirühma esimees on Kadri Simson ning aseesimehed Mihkel Raud ja Anne Sulling, teatas riigikogu.

Parlamendirühma kuuluvad Arto Aas, Maire Aunaste, Deniss Boroditš, Dmitri Dmitrijev, Hannes Hanso, Mart Helme, Remo Holsmer, Jüri Jaanson, Johannes Kert, Toomas Kivimägi, Aivar Kokk, Mihhail Korb, Eerik-Niiles Kross, Martin Kukk, Kalvi Kõva, Kalle Laanet, Jaanus Marrandi, Madis Milling, Aadu Must, Andrei Novikov, Kalle Palling, Keit Pentus-Rosimannus, Heidy Purga, Jüri Ratas, Rein Ratas, Martin Repinski, Mailis Reps, Kersti Sarapuu, Märt Sults, Mihhail Stalnuhhin, Aivar Sõerd, Tanel Talve, Margus Tsahkna ja Rainer Vakra.

Teatavasti on aga ajakirjandusest pidevalt läbi jooksnud väide, et Krossi ei lubata mingitel põhjustel Ameerika Ühendriikidesse. Kuigi president Toomas Hendrik Ilves ütles mullu meedias, et ta aimab, miks Krossi USA-sse ei lubata, siis Krossi enda poolt erakonnale saadetud selgituse kohaselt ei ole reformierakondlasel viisakeelu põhjustest aimugi.

"Võin vaid kinnitada, et kindlasti ei ole ma teinud midagi, mis võiks USA huve kahjustada. Pean tõenäoseks, et viisakeelu tegelik põhjus on mingi ameeriklastele sokutatud valeinfo, mida keegi USA süsteemis on uskuma jäänud. Eeldan, et selle info edastaja on Venemaa, arvatavasti mõne oma agendi kaudu. Tõenäoselt on see sisend antud ameeriklastele kas Tbilisis või Tallinnas," ütles Kross mullu erakonnale saadetud kirjas.

Lisaks kuulub Kross tänasest ka Eesti-Aserbaidžaani, Eesti-Jaapani, Eesti-Kagu-Aasia, Eesti-Moldova, Eesti-Saksamaa, Eesti-Suurbritannia, Eesti-Ukraina, Eesti-Venemaa ja Eesti-Gruusia parlamendirühmadesse.

Kusjuures Kross, kes on aastaid enda firma Trustcorp kaudu Gruusia valitsusasutusi nõustanud, sai täna lausa Eesti-Georgia parlamendirühma esimeheks. Väidetavalt on Kross teeninud Gruusia sõja ajal tänu nõustamisele oma firmaga suure hulga raha.