FJOR märgib oma avalduses, et konverentsile kogunesid ametliku osalejate nimekirja järgi Euroopa erinevate ultranatsionalistlike parteide esindajad, sealhulgas selliste nagu Kreeka Kuldne Koidik, Saksa natsionaaldemokraatlik partei (mille liider Udo Voigt, kes samuti foorumist osa võttis, on varem ühemõtteliselt teatanud, et peab oma parteid Hitleri NSDAP-i järglaseks), Austria vabaduspartei, rootslaste partei (mida varem nimetati natsionaalsotsialistlikuks rindeks), Briti rahvuspartei (mille endine juht Nick Griffin, kes samuti foorumil osales, on hiilanud holokausti eitamisega) ning Itaalia Forza Nuova, mille juht Roberto Fiore nimetab ennast otse fašistiks.

Suuremat osa neist parteidest võib FJOR-i hinnangul julgelt nimetada äärmusliikumisteks, mille tegevus tuleks Vene Föderatsiooni territooriumil keelata.

„Äärmist imesust tekitab Venemaa juudikogukonnas ka see, et natsionalistide kogunemine toimub linnas, mis on Teise maailmasõja ajal natside tegevuse tõttu üks kõige rohkem kannatada saanuid Nõukogude Liidu territooriumil, ning mille juures asub kõige põhjapoolsem juutide natside poolt mahalaskmise paik,“ märgib FJOR.

FJOR-i hinnangul jätab selline üritus väga negatiivse mulje ning näeb välja nagu tõeline tants natsionaalsotsialismi ohvrite luudel.

Eriti küüniliseks peab FJOR seda kogunemist plaanitavate natsismi üle võidu saavutamise 70. aastapäeva pidustuste taustal.

„Venemaa juudiorganisatsioonide föderatsioon peab sellise osavõtjate koosseisuga ürituse läbiviimist ja korraldamist meie maa territooriumil absoluutselt lubamatuks ja Suure Isamaasõja ohvreid teotavaks,“ kuulutab FJOR.