"Ma pidasin Priidust kuni tänase päevani lugu. Masendav, kui madalale mõni inimene langeb valimiste ajal. Ajame siis IRLi poliitikute eestvedamisel kõik teisitimõtlejad ahju või saadame Siberisse. Väga lame, Priit, väga lame. Kindlasti pole sa PARIM kandidaat Kagu-Eestis. Nagu reklaamid. On sinust paremaid. Palju paremaid. Sa vist tahad võimatut- et Sind pühitsetaks PÜHAKUKS. Jumal hoidku inimesi Sinu eest. Sa oled halb inimene. Lihtsalt halb inimene. Anna andeks, aga see on aus arvamus Sinust," kirjutas IRLi poliitik Priit Sibula kohta Inara Luigas (SDE). Nad mõlemad kandideerivad Kagu-Eestis samas ringkonnas.

SAPTKi reklaammaterjalides nendel valimistel parimaks kandidaadiks nimetatid Sibul ise ütles, et SAPTK informeeris teda kavatsusest teda kooseluseaduse vastu seismise eest esile tõsta ja tema võttis selle teadmiseks. Ise ta neid voldikuid levitanud ei ole.

Sibul oli rahul, et SAPTK on valimiskampaania ajal selle teema tõstatanud. "Seal on kirjutatud väärtustest, mida ma toetan ja on kirjeldatud ühte teemat, mis muidu ei oleks väga palju valimiskampaanias kajastust leidnud," ütles Sibul.

Sibula sõnul on oluline, et valijad teaksid, millised on kandidaadi väärtused, et nad saaksid valida nendega sarnaste väärtustega kandidaadi poolt ega peaks hiljem pettuma.

Mis puutub Luigase solvumist, siis pidas ta seda poliitiliselt motiveerituks, sest Luigas pidi tema hinnangul mõistma, et Sibul ise pole neid reklaame tellinud.

Luigas pole ainus solvuja. Olga Sõtnik (SDE) oli väga pahane Keskerakonna peale, sest SAPTKi reklaamides nimetati Ida-Virumaal Jevgeni Ossinovskit (SDE) perekonna lammutajaks, aga keskerakondlasi Mihhail Stalnuhhinit ja Eldar Efendijevit perekonna kaitsjateks.

Vooglaid kommenteeris, et nad on teinud oma teavitustööd omal algatusel neile oluliste maailmavaateliste põhimõtete kaitseks, mitte kellegi tellimusel ega ka kellegi juhistest lähtudes.

Kellegi nime või pildi kasutamiseks nad luba, juhiseid ega nõu küsinud ei ole, sest peavad vastavasisulise info levitamist oma põhiõiguseks, mis on tagatud Eesti põhiseadusega. "Meie eesmägiks on lähtuda kodanikuühiskonna ja demokraatia ideaalidest, mille kohaselt kodanikud koonduvad ja seisavad aktiivselt endale oluliste põhimõtete eest, osaledes sel viisil poliitilises protesessis protsessis," kommenteeris Vooglaid.

Materjale jagab sihtasutus põhiselt masspostituse teel ja otsepostitustes oma toetajatele. Kampaania maksumust ei ole nad veel kokku arvutanud, sellega tegeletakse pärast valimiste lõppu.