Debaltseve on terroristide kontrollitud aladest ümbritsetud Ukraina vägede kontrolli all olev platsdarm, mida ülejäänud Ukrainaga ühendab vaid üks tee, mida terroristid ja neid toetavad Venemaa väed üritavad läbi lõigata.

Jenakijevo-Vuglegirski piirkonnas viivad terroristid ja neid toetavad Venemaa väed oma taktikalisele grupile lisavägesid. Vihased võitlused käivad nii Vuglegirskis kui sellest lõunas, kirjutas Tõmtšuk Facebookis.

Jenakijevo kaudu viidi sinna toetuseks kuni 15 veoautotäit mehi ja kolm jalaväe lahingumasinat BMP-2. Krasnõi Lutši kaudu viidi sinna piirkonda veel soomustehnikat, nende seas kaheksa tanki ja 14 soomukit BTR ja jalaväe lahingumasinat BMP.

Vuglegirskis tegutsevat terroristide taktikalist gruppi toetab 25 suurtükki ja kaheksa raketiheitjat. Terroriste toetavad ka Makejevka ja Jenakijevo juures asuvad suurtükid.

Vuglegirsk asub Debaltsevo linnast läänes, sellest idas on samuti märgata terroristide tegevuse aktiviseerumist. Seal üritab kuni 350 meheline grupeering, mille kasutuses on 12 tanki ja umbes 25 muud soomusmasinat, anda kitsas rindelõigus Ukraina vägede pihta tugevat lööki.

Debaltsevost lõunas tegutseb kasakate grupeering, kus on umbes 600 meest, mõned miinipildujapatareid ja kuni 15 soomusmasinat. Kasakad üritavad ukrainlaste positsioone rünnata 15-20 meheliste gruppidena.

Varem Debaltsevo platsdarmi rünnanud kasakad on Vene vägede juhtimisega väga rahulolematud. Nad süüdistavad Tõmtšuki teatel Vene ohvitsere selles, et kasakaid saadeti ukrainlaste positsioone ründama ilma vajaliku suurtükiväe ja soomustehnika toetuseta "tapmisele". Seetõttu kandsid paljud kasakate üksused suuri kaotusi. Näiteks läks üks Antratsiidi linnast pärit kasakate 80 mehe suurune üksus ründama Ukraina positsioone, aga tagasi oma positsioonidele jõudis vaid 21 kasakat.