Saksa pühasõdalane Emde andis intervjuu ajakirjanik Jürgen Todenhöferile, kes on teinud palju reportaaže Islamiriigi kontrollitavatelt aladelt Iraagis ja Süürias, vahendab The Local.

2012. aastal Suurbritanniast pühasõdalaste väljaannete omamise eest välja saadetud Emde ütles, et Islamiriik võtab Euroopa lõpuks üle.

„Ühel päeval vallutame me Euroopa. Mitte ainult, et me tahame seda. Me teeme seda. Ja me oleme selles kindlad,“ ütles Emde.

Rääkides Iraagis Mosulis, ütles kunagine protestantlik kristlane, et Islamiriik jätkab oma vaenlasteks peetavatel inimestel peade mahavõtmist ja nende orjastamist.

Kristlastel ja juutidel lubatakse Islamiriigis elada, aga ainult siis, kui nad maksavad teatud kaitsemaksu. Vastasel juhul tapetakse nad Emde sõnul kõik.

Maailma 150 miljonit šiiiti ei saa aga võimalust maksu maksta. Islamiriik tapab iga šiiidi, kes pattu ei kahetse ja sunniidiks ei hakka, kinnitas Emde.

„150 miljonit, 200 miljonit, 500 miljonit – me ei hooli numbrist,“ ütles saksa pühasõdalane.

Küsimusele, kas sakslased peaksid ootama terrorirünnakuid ka oma kodumaal, vastas Emde: „Nad peaksid ennast valmis panema, kindlasti.“