EKRE nimekirjas kandideerib Mustamäe ja Nõmme valimisringkonnas neljandal kohal Wesse Allik. Tema nimi ei ütle keskmisele lugejale midagi, aga Allik oli üks kõrvaltegelasi 2012. aasta Reformierakonna rahastamisskandaalis. Eesti Ekspress kirjutas sellest 15. novembril järgmist.

2. mai õhtul läheb Allik Olevimäel asuvasse pubisse Levist Väljas, sest seal saab tasuta kohvi. Ülevalt suitsuruumist leiab ta eest tuttava näo – Silver Meikari. Mõlemad elavad Nõmmel ja kuuluvad kohalikku Reformi piirkonda.

Allik ja Meikar veedavad baaris aega kaugelt üle kesköö, juues Pulsi siidrit ja arutades maailma ja erakonna asju.

Allik meenutab Ekspressile, et ühel hetkel hakkas Meikar kurtma, et partei on ta hüljanud: “Ta saab tuhat eurot kuus, enamik läheb maksude peale, saab ainult 60–70 eurot kuus maha juua.”

Pärast riigikogust välja jäämist on Meikar rakkes riigi poolt toetatavas Inimõiguste instituudis. Palgalõhe poliitikueluga on reaalne. 2011. aasta algul teenis Meikar kuus umbes 3500 eurot. Lisaks riigikogu liikme palgale sai ta nõukogu liikme tasu Lennuliiklusteeninduse aktsiaseltsist. Mullu suvel võttis erakond talt selle koha ära, viies nõukogusse Kalev Lillo abikaasa Terje.

Allik ülekuulamisel: “Meikar ütles, et temal on südame peal üks lugu, ja rääkis, et ta ei tea, mis ta oma murega teeb, ja küsis minu käest nõu. Nimelt rääkis ta, et tema on teinud varjatud annetusi, Kristen ja veel keegi on talle andnud varjatud päritoluga raha. Tema põhiline jutt käis selle ümber, et kas pöörduda ajakirjandusse või ei ning et erakond ei ole enam endine. Mina talle ütlesin, et käitugu Meikar oma südametunnistuse järgi, samuti ütlesin, et tegemist on tõsise süüdistusega.”

Kuna Meikaril on näpud põhjas, ostab Allik talle mõned joogid.

Järgmisel päeval on Allikul raske tõusta. Ta mõtleb, kas Meikar võis tahta tema kaudu Michalile sõnumit saata. Ta helistab oma täditütrele Orasele ja teatab, mis eile öösel baaris juhtus.

Eelmise aasta lõpus astus Allik Reformierakonnast välja ja liitus ERKEga.

Samuti kandideerib EKRE nimekirjas Tartus esinumbrina Imre Mürk, kes oli 2013. aasta kohalikel valimistel valimisliidu Isamaaline Tartu Kodanik linnapeakandidaat.

Sel sügisel läks Mürk oma seniste sõpradega tülli, sest kirjutas Valimisliitude vabakonna algatusrühma nimel alla koostööleppele EKREga. See ei meeldinud mitmele Mürgi senisele võitluskaaslasele, kelle sõnul polnud Mürgil selleks volitusi.

Valimisliidust Isamaaline Tartu Kodanik, kuhu Mürk ise kuulub, kinnitati "Aktuaalsele kaamerale", et nende enamus soovis liituda Andres Herkeli juhitava Vabaerakonnaga, küsitlusel jäi eriarvamusele Mürk, kes toetas koostööd EKRE-ga.