"Enne lõpliku otsuse langetamist tullakse veel lähiajal teema juurde tagasi, et täpsustada kanali loomiseks vajalike rahalisi katteallikaid," seisab Stenbocki maja teates.

Oma visiooni tutvustasid tänasel valitsuskabineti nõupidamisel ERR-i juhtkonnast Margus Allikmaa, Ainar Ruussaar ja Joel Sarv.

Valitsus kuulas ära Eesti Rahvusringhäälingu (ERR) visiooni telekanali käivitamisest ning ettepanekud programmi kohta. Valitsusele esitati kolm varianti teleprogrammi mahu ja maksumuse osas, pakutud kolmest programmiversioonist jätkatakse tööd variandiga, mille maksumus on ligi 4 miljonit eurot aastas.

Valitsus andis telekanali loomisele omapoolse toetuse, kuid järgmise sammuna peavad rahandus- ja kultuuriminister otsima telekanali käivitamisele ja ülalpidamisele katteallikaid.

Arutelu venekeelse telekanali käivitamise üle jätkatakse lähiajal.

Delfi andmetel oli Eesti Rahvusringhäälingu juhatuse plaan paluda telekanali jaoks maksimaalselt umbes 7 ja minimaalselt veidi üle 2 miljoni euro aastas. Optimaalne summa, mida valitsuselt paluti, on ca 4 miljonit eurot.

Lisaks soovib ERR saada valitsuselt telekanali loomiseks ühekordse investeeringuna ca 1,8 eurot. Juhul, kui kanal luukse juba 1. septembril 2015, nagu ajakirjanduses varem on välja pakutud, sooviks ERR eelarvesse veel lisaks ca 1,3 miljonit eurot.

Valitsuskabinet arutas 18. septembri nõupidamisel venekeelse teleprogrammi loomist Eesti Rahvusringhäälingus. Kabinet toetas kanali ettevalmistamise jätkamist alates septembrist 2015 ja tegi ERRle ülesandeks esitada kanali kontseptsioon ning analüüs 20. novembril.