"Viimaste kuude reitingute taustal võib öelda, et eelseisvate riigikogu valimiste esikohale pretendeerivad nii sotsiaaldemokraadid, Keskerakond kui ka Reformierakond," kommenteeris Saar Delfile TNS Emori uuringutulemusi.

Keskerakonna toetuse langust võib Saare sõnul selgitada sellega, et lootus uue peaministrikandidaadi osas luhtus ning inimesed pettusid.

"Valimisteni jäänud kuude jooksul on oluline jälgida, millise trendiga erakonnad liiguvad ning kui tugevad saavad olema nimekirjad. Sotsiaaldemokraatide trend on praeguse taustal positiivne," leiab Saar.

Novembrikuu suurimaks muutuseks erakondade reitingutes oli Sotsiaaldemokraatliku erakonna toetuse suur kasv venekeelsete valijate seas, selgus rahvusringhäälingu uudistetoimetuse tellitud TNS Emori küsitlusest.

Populaarsuselt teisel kohal olid Keskerakond ja Sotsiaaldemokraatlik Erakond võrdselt 22 protsendi suuruse toetusega. Kuu varasemaga võrreldes kaotas Keskerakond toetust 5, samas kui sotsiaaldemokraatide toetus kasvas 2 protsendipunkti võrra, vahendas ERR.

"Aktuaalses kaameras" erakondade kahe kuu tulemusi võrreldes selgus, et Reformierakonna toetus tõusis 29 protsendini eelmise kuu 28 protsendilt. Keserakonna toetus langes viis protsenti ehk 27 protsendilt 22 protsendini. IRL-i toetas novembris 18 protsenti valijatest, oktoobris oli toetajaid 16 protsenti.