Isamaa ja Res Publica Liidust (IRL) Reformierakonda astunud Kross on enda sõnul Eesti poliitik. "Mulle on isiklikult ausam ajada samu asju, mida ma seni ajasin IRLis, edasi Reformierakonnas," rääkis ta Delfile.

Kross kinnitas, et teda ei ole erakonnavahetusel mõjutatud. "Mind ei ole väljastpoolt võimalik mõjutada," rääkis Kross. "Mulle öeldi, et selline võimalus on olemas, aga keegi ei ajanud mulle konksu kuklasse."

Kross kinnitas, et tal ei ole oma minevikuga probleeme ja ta eeldab, et ka Reformierakond teab väga hästi, kelle ta endale saab.

"Kuna ma olen nüüd Reformierakonnas, siis kindlasti saab ka see erakond paremaks," lausus Kross.

Krossi sõnul on poliitiline nagin IRLi ja Reformierakonna vahel kõikide valimiste eel olnud ja kestab kuni valimisteni. Ta lisas, et suurel määral on nende erakondade maailmavaated sarnased ja ka valijad on tegelikult samad.

Kross ütles, et suures pildis hakkab tema üleminek Reformierakonda edaspidi parandama kahe erakonna omavahelisi suhteid. Krossi arvates oleks Eestile parim Reformierakonna ja IRL koalitsioon. Tema enda eesmärk on tegutseda nii, et koalitsiooni ei saaks Keskerakond.

Riigikogu valmistel eelistab Kross kandideerida Tallinnas, kuid mingit kõrget kohta talle tema enda väitel praegu pakutud pole. "Oleks ju üsna imelik Reformierakonna poolt mitte minu hääli võtta," arutles Kross. "Küllap ma olen piisavalt heal kohal, et riigikokku pääseda."

IRLi esimees Urmas Reinsalu vihjas täna lõunal toimunud pressikonverentsil, et Eerik-Niiles Krossi ootamatu siirdumine Reformierakonda võis toimuda muudel põhjustel, kui Kross ise öelnud.
"Eerik oli täna hommikul kuidagi liimist lahti. Mis need põhjused olid, ma ei hakka spekuleerima," ütles Reinsalu, tunnistades, et hommikune teade tuli väga üllatuslikult. "See tuli nagu välk selgest taevast," tunnistas ta.

Reinsalu sõnul oli hommikune vestlus Krossiga parteikontoris rahulik, keegi ei esitanud ultimaatumeid.