Valimistulemus tähendab seda, et veel neljaks aastaks jääb võimule Brasiilia tööliste partei, mis on alates 2003. aastast riigi põhimõtteliselt ümber kujundanud, vabastades 40 miljonit inimest vaesusest, vähendades tööpuudust ning võideldes näljaga riigis, kus valitseb üks maailma suuremaid ebavõrdsusi, vahendab Reuters.

Tööliste partei täht on viimasel ajal kahvatunud. Majanduskasv on Rousseffi karmi käe ja tihti ettearvamatu poliitika tõttu pidurdunud.

Mitmed korruptsiooniskandaalid, suur inflatsioon ja pahameel halval tasemel avalike teenuste üle panid paljud pooldama Nevese ärisõbralikumat programmi.

Rousseff ja tema pooldajad hoiatasid aga kampaania käigus valijaid, eriti vaeseid, et Nevese poolt hääletamine tähendab naasmist vähem kaastundliku ja ebavõrdsema 1990. aastate Brasiilia juurde. Neves küll eitas seda väidet, kuid ei suutnud siiski valijaid vastupidises veenda.

200-miljonilise rahvaarvuga ja umbes kahe triljoni dollarilise sisemajanduse kogutoodanguga Brasiilia on Ladina-Ameerika suurim majandus ja rahvarikkaim riik.

Rousseffi tagasivalimisega jääb Brasiilia keskteeks veelgi sotsialistlikumate valitsustega Venezuela ja Argentina ning vabama kaubandusega ning kiiremini kasvava Vaikse ookeani ranniku, näiteks Tšiili ja Colombia vahel.

Rousseff pandi 1970. aastatel vangi ja teda piinati tollase sõjaväelise diktatuuri vastustamise eest. Ta on Teise maailmasõja ajal Brasiiliasse emigreerunud Bulgaaria aristokraadi tütar. Ta valis oma järglaseks eelmine president Luiz Inácio Lula da Silva.