"Kohatute väljaütlemistega Ligi oli oma vabanduste normi ammendanud. Reformierakond jäi üksi ning probleemi eitamine oleks viinud vaid umbusaldushääletuseni riigikogus," ütles Simosn Delfile.

„Rahvuspõhistel solvangutel ei ole tänapäeva Eestis kohta ning peale mõnepäevast mõttepausi on seda viimaks taibanud ka Reformierakond. Rahandusminister Ligi on küll vabandanud ning rõhunud kristlikele väärtustele, kuid see ei muuda solvangu aluseks olnud suhtumist. Meie ühine eesmärk peab olema rahva ühendamine, mitte õigeteks ja valedeks kodanikeks sildistamine,“ sõnas Kadri Simson.

Haridusminister Jevgeni Ossinovski aadressil viimase meelest solvava kommentaari teinud rahandusminister Jürgen Ligi teatas peaminister Taavi Rõivasele soovist tagasi astuda.

"Olen pärast kaalumist otsustanud rahandusministri ametist tagasi astuda. Teen seda seepärast, et mulle on Eesti riik tähtsam kui minu ametikoht," ütles Jürgen Ligi. "Armastan ka tõde rohkem kui ministriportfelli. Ma usun, et mul on praegu väljaspool valitsust lihtsam tõde ja Eesti riigi mainet kaitsta. Astun tagasi selleks, et valitsusel oleks rahulikum edasi töötada," lisas ta.

"Ma olen oma mitmetitõlgendatava sõnakasutuse eest vabandanud. Aga ma ei saa leppida sellega, et üks fragment jutust ajalootajust, Nõukogude võimu tagajärgedest ning migratsioonist pööratakse konflikti õhutamiseks rahvuste vahel. Ma loodan, et selle eest vabandab minister Ossinovski. Tahtmise korral saanuks ta solvumised lõpetada rahustava sõnumiga," ütles Jürgen Ligi.