"Ma arvan, et Eestis ei saa paremat poliitikakooli kui Edgar Savisaare kõrval töötades. See on kindlasti mind mõjutanud. Aga mina pole küll see, kes ütleks, et Savisaarelt õppimine mind kuidagi nõrgemaks teeks. Õppida saab ka kolleegidelt. Olen töötanud koos väga pädevate juhtidega, erinevate linnade linnapeadega, juhin fraktsiooni, kuhu kuuluvad endised ministrid," rääkis Simson.

Küsimusele, et kas Simson pole kunagi Savisaart kaitstes kahelnud, et tal pole õigus või ta valetab, manipuleerib ja demagoogitseb, vastas naine, et "keegi meist pole eksimatu".

"Ma ei tea ühtki inimest, kes oleks elust läbi tulnud ilma ühtki viga tegemata. Aga ma olen temaga alati otse rääkinud," ütles Simson.

"Ma ei ole saanud tema käest ühtki sõimukõnet. Kui tulin 1999. aastal tema nõunikuks, siis ta ükskord käratas mulle peale ja see tundus väga ebaõiglane. Pärast seda, kui ta nägi, kui südamesse ma seda võtsin, on ta mind hoidnud ja oma meelepaha minu peal mitte välja elanud. Olen tema paha tuju näinud küll, aga siis me räägime asjad selgeks. Ma tean Edgarit hoopis teistsugusena, kui on tema avalik kuvand. Ta on väga valmis vastu võtma ootamatuid lahendusi. Olen andnud talle nõu, mille peale ta on kohe tuld võtnud ja öelnud: „Anname käiku!” ja hoopis mina olen sunnitud pidurit tõmbama, sest pole asju lõpuni selgeks mõelnud. Tean teda kui lähedasi väga hoidvat inimest. See, miks olen praegu öelnud, et soovin kandideerida peaministriks, ei ole mingil juhul solvumine Edgar Savisaare suhtes," rääkis Simson.

Seda, mida Savisaar on talle õpetanud ja vastupidi, on Simsoni sõnul olnud aastate jooksul palju.

"Viimasel ajal olen Savisaarele õpetanud, et tuleb hinnata ka neid inimesi, kes näevad asja teisest vaatenurgast, ja võtta nende arvamus teadmiseks, natuke mõelda ning võib-olla isegi õigeks kuulutada. Need vestlused on valdavalt pikad, neis on palju teemasid. Me ei kakle ega intriigitse ega jaga võimu. On asju, milles oleme eri meelt, ja ta aktsepteerib minu teistsugust lähenemist ega hakka mind jõuvõtetega ümber suunama. Mitmes küsimuses on ta paindlik ja ei pea sageli seisukoha võtmist targaks, aga siis ütleb mulle: saa oma õppetunnid ise," rääkis Simson.