“Olen kurb, et me Krimmis mitte midagi sellist ei korraldanud,” ütles Delfile Ukraina sõdur Andrei ja näitas fotosid Bilyayivka linna tähtpäeval korraldatud kohtumistest koolides. Regulaararmee tutvustas seal õpilastele sõjalist varustust ja andis loenguid patriotismist.

Andrei sõnul aitavad sellised üritused tõsta noorte kaitsetahet ning usaldust riigi vastu ja suurendada elanike turvatunnet. Just seetõttu on ta kurb, et sellisele tegevusele ei pööratud piisavat tähelepanu varem, kuid seda olulisem on seda teha täna ka piirkondades, kus ei toimu otsest sõjalist tegevust.

Kutselinesõjaväelane Andrei teenis aastaid Krimmis, kuid pärast poolsaare annekteerimist Vene Föderatsiooni poolt, paigutati tema üksus ümber Odessasse.

Odessa oblasti idaosas asuvas Bilyayivka elab üle 12 000 elaniku. Linnulennult on sealt vaid paarkümmend kilomeetrit Moldova separatistliku Transnistria piirini ning autosõit sellepealinna Tiraspolisse võtab pisut üle tunni. Kui Transnistrias paiknevad vene vägedele antaks käsk liikuda Odessa suunas, jääks Bilyaeva rajoon tee peale.